[FOTO/VIDEO] Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca // Predsjednik vijeća Lacković: Od 264 odluka Vijeća čak 232 su donesene jednoglasno!

25. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno [FOTO/VIDEO] Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca // Predsjednik vijeća Lacković: Od 264 odluka Vijeća čak 232 su donesene jednoglasno!


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Đurđevca obilježen je Dan grada Đurđevca. U utvrdi Stari grad tim su se povodom danas okupili brojni uzvanici kojima su se obratili predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Među gostima našli su se saborski zastupnici Branko Hrg, Damir Felak i Mladen Mađer, zatim župan Koprivničko-križevački Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, načelnici brojnih Općina i drugi.

– Značajno mi je spomenuti podatak da je ovaj saziv Gradskog vijeća od 264 donesenih odluka čak njih 232 donio jednoglasno. Dakle, gotovo 90 posto i to je pokazatelj da svi mi zajedno koji smo upregnuli snage da naš Đurđevac bude bolji i ljepši grad odrađujemo jedan vrlo vrijedan posao koji se ne riješava u jednom mandatu – objasnio je Željko Lacković.

Dodao je kako je danas, nakon 40 godina stagniranja, trenutak kada su dostupna sredstva EU te kada Grad ima prijatelje u svim instancama vertikale državnih vlasti i Gradu Zagrebu te okolnih Županija i kada se mogu osloniti na svako Ministarstvo i moguće vidjeti rezultate tog rada.

Gradonačelnik Janči u svom se govoru osvrnuo na uvjete koje bi, po njegovu mišljenju, svaki grad trebao imati, a to su podizanje standarda u predškolstvu i školstvu, sportu, kulturi, obrtništvu, poduzetništvu, poljoprivredi i turizmu.

– Poseban naglasak stavljen na socijalnu ulogu grada. Znamo sve što želimo i što nam je potrebno i pokušavamo maksimalno iskoristiti europska sredstva i druge izvore financiranja u ostvarivanju naših ciljeva, a tamo gdje za to nema mogućnosti sami financiramo potrebne projekte – rekao je.

Dodao je kako projekti, u pravilu, traju dulje od godine dana, a u proteklih godinu dana u Gradu Đurđevcu je provedeno ili je u provedbi 34 projekta ukupne vrijednosti preko 99 milijuna kuna, od čega udio Grada iznosi 23 milijuna kuna.

– Iza nas je još jedna uspješna godina. Imali smo odličnu suradnju s centralnom vlasti zahvaljujući našem saborskom zastupniku. Zahvaljujem se ovim putem gradskim vijećnicima na suradnji i podršci, svim djelatnicima gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki, svim našim obrtnicima i poduzetnicima, članovima udruga, kao i svim stanovnicima Đurđevca i prigradskih naselja koji su odvajali i svoje slobodno vrijeme za dobrobit grada – zaključio je.

Na kraju su se prisutnima obratili još i župan Koren te gradonačelnik Križevaca koji su zaželjeli svako dobro Đurđevčanima i cijeloj gradskoj vlasti te im čestitali na ostvarenim projektima.

U konačnici, na kraju sjednice podijeljena su priznanja i nagrade najzaslužnijim građanima. Podsjetimo, počansnim građaninom postao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dok je javno priznanje za Ivana Kolarevića, dugogodišnjeg đurđevačkog obrtnika preuzela njegova supruga jer je isti nažalost u međuvremenu preminuo.

Spomenimo i to da je počasnom građaninu na poklon uručena prigodna sablja.

Javno priznanje Zlatna plaketa “Sveti Juraj” dobili su:

  • Nogometni klub „Graničar“ Đurđevac
  • Kulturno-umjetničko društvo „Petar Preradović“ Đurđevac-
  • Udruga vinogradara i voćara Grada Đurđevca

Javno priznanje Povelja Grada Đurđevca dodijeljena je:

  • Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Kandučar
  • Članovima Udruge „Sveti Juraj“- Robertu Rodmanu i Kreši Vujčiću
  • Ivanu Kolareviću iz Đurđevca
  • Martinu Švaci iz Đurđevca
  • Đuri Jančiju iz Đurđevca

prigorski.hr

Facebook Comments