Članovi DVD-a Prilesje koje je osnovano 5. svibnja 1963. održali su redovnu, izvještajnu godišnju skupštinu.

Skupštini su bili nazočni gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, tajnica VZG-a Vrbovca Ines Gregurić te predstavnici DVD-a Brčevca, Poljanskog Luga i Luke.

Rukovodstvo čine predsjednik Antonio Radošević, zamjenik predsjednika Dragutin Pek, zapovjednik Danijel Kolić, blagajnik Ivica Petrak i tajnik Mario Draganić.

Izvješće o prošlogodišnjem radu podnio je predsjednik Antonio Radošević koji je istaknuo da su lani dobili dvije vrijedne donacije. Od Zagrebačke županiji su dobili 1713 eura, koje su utrošili na nabavku vatrogasne opreme, te su od DVD-a Brčevec dobili donaciju radnih vatrogasnih odijela.

Prošle godine nije bilo požara u Prilesju. Vatrogasci Prilesja sudjelovali su u aktivnostima koje je organizirala VZG Vrbovca. Zapovjednik Danijel Kolić naglasio je u svom izvješću da su lani imali samo 4 intervencije, a riječ je o tehničkim intervencijama na otvorenom. Ispumpavali su vodu u Jugu, Gaju, Celinama i Luki. Zadnja intervencija bila je uklanjanje drveta koje je palo na automobil ispred vatrogasnog doma.

Vatrogasci Prilesja su 14. listopada bili na stručnom edukativnom putovanju u organizaciji Vatrogasne zajednice u gradu heroju Vukovaru, a bili su i na obilježavanju 50. obljetnice osnutka i rada DVD-a Poljanski Lug.

U protekloj godini prijavili su se na natječaj Zagrebačke županije za obnovu opreme, te su dobili 5 kompleta svečanih odijela i 1 radno vatrogasno odijelo. Oni redovito održavaju opremu, spremište, dom i okoliš oko doma. Liječnički pregled obavila su šestorica vatrogasaca.

Skupština je donijela program rada za ovu godinu, a pored ostalog planiraju poslati članove na stručno osposobljavanje te će nabavljati novu opremu.

IMG-20240311-WA0002 IMG-20240311-WA0022 IMG-20240311-WA0000 IMG-20240311-WA0001 IMG-20240311-WA0003