UZOR HR uz podršku Ine uručio dječje priručnike za održivi razvoj djeci u koprivničkom Leptiriću i COOR Podravsko sunce

13. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Hrvatska UZOR HR uz podršku Ine uručio dječje priručnike za održivi razvoj djeci u koprivničkom Leptiriću i COOR Podravsko sunce


U srijedu 13. prosinca voditeljica programa UZOR-a HRVATSKE Sonja Hlebar uručila je dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada za svu djecu koja pohađaju koprivnički Obrt za čuvanje djece „Leptirić“ te vrtić u sklopu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

Današnje uručivanje dječjih priručnika za održivi razvoj realizirano je uz podršku programa „Zeleni pojas“ u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d. (www.ina.hr/zelenipojas) koji je odabrao podržati UZOR-ovo originalno rješenje iz civilnog sektora za odgoj i obrazovanje generacija odgovornih prema sebi i okolišu u kojem žive.

Ovim dječjim priručnikom za održivi razvoj, UZOR-u je cilj još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Ovaj cilj UZOR ostvaruje od najranije dobi djece, izgradnjom i podizanjem ekološke svijesti djece na takvu razinu da u svakoj prilici znaju prepoznavati i razvrstavati sve vrste otpada s kojima se susreću.

Dječji priručnik za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada prvenstveno je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

Zato je UZOR-ova misija da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak dječjeg priručnika za održivi razvoj – prepoznavanje i razvrstavanje otpada, kroz partnersku suradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora.

prigorski.hr

Facebook Comments