Polufinalni meč nogometnog Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama, koji se igra večeras na Poljudu u 19 sati, proglašen je  utakmicom visokog rizika te će policija, kako su izvijestili u srijedu, poduzeti mjere sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

U policiji kažu da će, uz koordinativnu ulogu stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti sukladno protokolu i Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.

Među ostalim policija će snimati posjetitelje na stadionu prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice.

Policija je pozvala građane koji planiraju doći na utakmicu da na vrijeme krenu prema stadionu te da koriste javi prijevoz radi izbjegavanja gužve.

Sve sudionike u prometu pozivaju na strpljene i oprez ako dođe do većih gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području grada Splita.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati u široj zoni oko stadiona pa im se preporučuju parkirališta u drugim dijelovima grada, odakle pješke ili javnim prijevozom mogu doći do stadiona.

Policija će obavljati prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 kod naplatne postaja Dugopolje te će svi nakon obavljenog pregleda biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud.

Svim gostujućim navijačima policija je preporučila da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 15,30 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti  pravovremeni ulazak na stadion.

Domaćim navijačima policija je preporučila da koristite izlaze Prgomet, Bisko i Vučevica, cestu D1 u posebnom režimu, napominjući kako su moguće gužve i zastoji u prometu.