Uoči ‘Kaj su jeli naši stari’ u Vrbovcu umjetnički projekt Slamara

18. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Uoči ‘Kaj su jeli naši stari’ u Vrbovcu umjetnički projekt Slamara


Uoči ovogodišnje 40. turističko-kulinarsku manifestaciju “Kaj su jeli naši stari” (27. – 29. kolovoza), već ovaj tjedan u Vrbovcu se održava “Slamara.”

“Slamara“ je umjetnički projekt Turističke zajednice Grada Vrbovca koji izvodi udruga Artoratorij u suradnji sa Vrbovečkom udrugom mladih VUM. Četiri mlade umjetnice i četvero mladih umjetnika u centru Vrbovca, tijekom četiri dana izrađuju u parovima velike skulpture od slame. Građani mogu uživati u čitavom procesu izrade skulptura, upoznati same umjetnike, a i uključiti se u proces.

Pod motom “Mali festival velikih skulptura od slame” po prvi puta održat će se od 19.08.-22.08.2021. Skulpture izrađuju:

  • Valerija Jakuš i Mia Maraković
    Jelena Kašić i Sanjin Vinković
    Paula Bučar i Ivan Oštarčević
    Petar Popijač i August Popijač

Skulpture će krasiti Vrbovec u narednih nekoliko mjeseci.

U subotu 21.08.2021. u 10 sati održat će se prigodna radionica za djecu udruge Artoratorij, a koristit će slamu. U subotu od 20 sati počinje glazbeni program na parkiralištu ispod ljekarne Coner. Svira BALKALAR, a glazbeni program organizirala je Vrbovečka udruga mladih.

Dragan Vicković/prigorski.hr