Udruga pčela Vrbovec organizirala je 7. Dane meda u Vrbovcu. Udruga trenutno broji 115 članova, a na području grada Vrbovca i općina Gradec, Dubrava, Farkaševac, Preseke i Rakovca ukupno imaju 152 pčelinjaka i prijavljenih 7970 zajednica.

Jasminka Lipić, tajnica Udruge kazala je kako su s prvim vrbovečkim danim meda počeli prije 7 godina u sklopu Festivala pčelarstva Zagrebačke županije. -U sklopu manifestacije ocjenjuje se med u sklopu kojega su dva člana naše udruge osvojila titulu šampiona za bagremov med ( ŠaškoMarica i Dragutin Cvetek), tu su edukativna predavanja, te prigodna prodaja meda i drugih pčelinjih proizvoda – kazala je.

Zoran Čičak, predsjednik Udruge pčelara rekao je kako je održano edukativno predavanje za pčelare na temu „Borba protiv varooze pčela bez kemije i priprema za glavu pašu“. -Održao ga je Dražen Jerman, pčelar praktičar i predsjednik Hrvatske udruge pčelara Pčelinjak – kazao je.

pcelari2

Za istaknuti je da je održano i predavanje i za građane gdje je Antun Kraljević, predsjednik Udruge Pčelarstvo online predstavioHrvatsku pčelarsku službu 112 kojoj ćemo se pridužiti u pomoći uklanjanja odbjeglih rojeve u dimnjacima i drugim nepoželjnim mjestima, te zbrinjavanju gnijezda osa i štršljena na našem području.

I ovogodišnji Dani meda ispunili su svoju osnovnu zadaću, a to je približavanje građanstvu rad ove udruge te upoznavanje s korisnosti pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi.

pcelari3