Posjet učenika 2.c razreda osnovne škole Đurđevac gradonačelniku grada Đurđevca bio je prava prilika za otkrivanje uloge gradonačelnika u svakodnevnom životu zajednice.

Učenici su imali priliku postavljati zanimljiva pitanja, a gradonačelnik je strpljivo odgovarao na svako od njih. Kako se postaje gradonačelnik? Kako izgleda radni dan gradonačelnika? Što naš gradonačelnik radi u slobodno vrijeme? Hoćemo li u Đurđevcu imati tramvaje i trgovački centar? Odgovore na ta i brojna druga pitanja doznali su učenici prilikom svog posjeta.

Gradonačelnik Hrvoje Janči učenicima je pokazao kako će izgledati njihova škola nakon obnove i nadogradnje, ispričao o planovima koji će u našem gradu uskoro biti realizirani te ih proveo kroz prostorije Gradske uprave. Naposljetku je gradonačelnik razveselio djecu otkrivši im da će neke od njihovih ideja za poboljšanje grada biti ostvarene. Posjet gradonačelniku ostavio je snažan utisak na učenike, a s oduševljenjem su ponijeli dojmove o tome kako i oni mogu utjecati na promjene u vlastitom gradu.

9-5 8-5 7-5 6-5 5-5 4-6 3-6 2-6 1-8