U Zagrebačkoj županiji akcija “Božićna čarolija u vašem domu”

1. prosinca 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam U Zagrebačkoj županiji akcija “Božićna čarolija u vašem domu”

Davor Puklavec/PIXSELL


Turistička zajednica Zagrebačke županije ovih će blagdana kroz akciju “Božićna čarolija u vašem domu” poduprijeti male proizvođače sa svoga područja te podići svijest o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača, priopćili su u utorak iz te turističke zajednice.

Akcija “Božićna čarolija u vašem domu”, održat će se od 3. do 24. prosinca. Lokalni proizvođači okupili su se kroz zanimljivo osmišljene kategorije koje će se mijenjati u tjednim ciklusima za vrijeme trajanja akcije: Odmorite se i nagradite svoje tijelo, Ukrasite svoj dom božićnom čarolijom, Pripremite svoj blagdanski stol i Slatke tajne zagrebačke županije.

Dodatnom promocijom i nagradnim natječajem, koji će tijekom adventskog razdoblja provoditi na društvenim mrežama, žele pojačati svijest o tome koliko je važno cijeniti i kupovati lokalno. Također, u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije ističu i kako ova nesigurna vremena pokazuju da je više nego ikad nužna suradnja između svih sudionika koji stvaraju turističku ponudu jedne destinacije.

U Zagrebačkoj županiji mnogo je majstora od zanata, vrijednih ljudi koji prirodne resurse iz svog zavičaja pretvaraju u unikatne lokalne proizvode. Spajajući tradicionalno i moderno, svojom kreativnošću osvježavaju baštinu i obogaćuju cjelokupnu ponudu svoje regije. Prirodna kozmetika i zdrava hrana, ljekoviti pripravci, maštoviti ukrasi i svakodnevni predmeti za dom, poslastice…

Svaki proizvod nosi potpis svog kraja i svog autora. Proizvodnja je najčešće mala i ograničena, ali visoke razine kvalitete i osobne posvećenosti.

(Hina):

Facebook Comments