U varaždinskom kazalištu premijerno izvedena predstava “San Ivanjske noći”

Intendantica varaždinskog kazališta Senka Bulić istaknula je da je ‘San Ivanjske noći” jedan od najznačajnijih Shakespearovih komada, igran tisuće puta.

“Donosi u sebi i magiju, transcendenciju i politički kontekst, izmjenu zbilje i snova, nečega što koliko god bili uvučeni u neki magijski svijet, uvijek se vraćamo u stvarnost koja je okrutna i politička. Sve možemo naslutiti u tom komadu”, rekla je Bulić.

Redatelj Magelli istaknuo je da je sa Senkom Bulić došao do zaključka da je vrijeme za Shakespearea koji je već pomalo zaboravljen.

“Mislim da je vrijeme da podsjetimo da ovaj genijalan pisac postoji. Sretan sam što postoji i ovaj teatar s ovim ansamblom i u ovom obliku i to ne kažem iz ljubaznosti i doista zahvaljujem cijelom ansamblu i Kazalištu za ovu priliku”, rekao je Magelli.

U brojnom glumačkom ansamblu je i Helena Minić Matanić koja za redatelja ima samo riječi hvale.

“Imati priliku biti uz takvog intelektualca, čovjeka velikog srca i umjetnika, biti u njegovom prisustvu svaki dan, a onda čuti njegovu riječ i prenijeti tu riječ u djelo je više nego veliki blagoslov koji smo mi kao glumci mogli dobiti”, kazala je Minić Matanić.

Prevoditeljica i dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Ivan Marušić Klif, kostimografkinja Marita Ćopo, dizajner rasvjete Luka Matić, koreograf: Paolo Magelli, a glazbu su kladali Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.