Uskoro slijede i nove preporuke za domove za starije te za noćne klubove, najavio je Nacionalni stožer.

“HZJZ će napraviti dodatne preporuke za domove za starije, bit će objavljene tijekom dana. Za noćne klubove još postoje različita promišljanja, ali mislim da ćemo vrlo brzo imati neke nove preporuke vezano i za klubove, a razmišljamo o radnom vremenu i broju ljudi”, najavio je Davor Božinović, šef Stožera te ministar unutarnjih poslova u tehničkoj Vladi te potpredsjednik iste, navode vijesti.hr

A kad je riječ o javnim okupljanjima, neizostavni događaji su mise i koncerti pa je novinare zanimalo kako stvari stoje na tom polju.

”Mi smo htjeli da svi događaji moraju obavezno prijaviti skup i imati popis okupljenih, za crkve i mise je to nemoguće jer nikad ne možete znati tko će doći, ali postoji odluka koja vrlo jasno organičava broj ljudi u crkvi i kako da sjede. Neće postojati obveza da svećenici prijavljivuju ljude koji dolaze, ali ćemo preporuke dodatno pojasniti”, najavio je šef HZJZ Krunoslav Capak.

Što se tiče koncerata, Božinović je kazao da se radi na nacrtu preporuke kako organizirati – prije svega za glazbenu industriju, ali i druge kulturne događaje, koncerte i slično.

”To je nešto što bi bilo poželjno organizirati na otvorenom dok god je to moguće. Tijekom dana bismo trebali dobiti od Ministarstva kulture njihovo viđenje pa bismo početkom tjedna mogli imati preporuke za koncerte.