Samo je jedan je slučaj zaraze koronavirusom utvrđen u protekla 24 sata u Istarskoj županiji, a riječ je o uvezenom slučaju, odnosno stranom državljaninu koji je došao iz Srbije, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na Covid-19, od kojih je jedan pozitivan. Radi se o uvezenom slučaju, odnosno stranom državljaninu, koji je došao iz Republike Srbije”, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje da je zaražena osoba iz Srbije doputovala u Fažanu.

U pulskoj Općoj bolnici ukupno je hospitalizirano 19 osoba dok se njih 44 liječe izvan bolničkog sustava tako da je trenutno u Istri ukupno 63 zaraženih Covidom-19.

Niti jedna od hospitaliziranih osoba nije na respiratoru niti nema teških simptoma.

U samoizolaciji je 260 osoba. Policija provjerom nije zabilježila niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

Ocijenivši kako je situacija trenutno pod kontrolom, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Kozlevac je još jednom pozvao sve građane i turiste na oprez i na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera.

Podsjetio je na važnost mjera držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora te nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt. Zahvalio je svima što se pridržavaju tih mjera i preporuka. (Hina)