U Gradu Zagrebu od jučer su 174 osobe oboljele od covida-19, a tri osobe su od posljedica zaraze umrle u bolnicama, priopćeno je iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

U protekla 24 sata u ‘Štamparovoj’ Službi za kliničku mikrobiologiju obrađen je 281 uzorak PCR testiranja, a 84 su nalaza bila pozitivna.

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 123 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za dvije osobe.

Od 123 zaražene osobe: šest su kontakti covid pozitivnih osoba, dvije oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za osam obrada je u tijeku, za 105 poslana je uputa o mjerama, jedna je osoba obrađena od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, dok je jedna izložena u zdravstvenoj ustanovi.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze dvije osobe.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba ukupno je cijepljeno 211 osoba, od kojih 25 prvom i 156 booster dozom.