U sklopu projekta privlačenja većeg broja posjetitelja, odnosno povećanja turističkih dolazaka u Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca je u suradnji s Gradom Đurđevcom, Muzejom grada Đurđevca, Restoranom i pivnicom Stari grad d.o.o. te iznajmljivačima na području Grada Đurđevca osigurala besplatan posjet Interpretacijskom centru Picokijade, izložbi Leonarda da Vincija Čudesne naprave, te mini zoološkom vrtu Hrvatska Sahara.

Svi gosti koji će ostvariti minimalno jedno noćenje na području grada Đurđevca u registriranim smještajnim objektima moći će bez naknade posjetiti atraktivne đurđevačke turističke lokalitete te se upoznati s kulturnom i prirodnom baštinom đurđevačkog kraja.

-Ovo je jedna od mjera koja će pridonijeti dodatnoj motivaciji dolaska gostiju u našu destinaciju, te će zasigurno pomoći privatnom sektoru u ovom za turizam teškom razdoblju. Još jedna od aktivnosti u sklopu ovog projekta uključivati će i promociju svih dionika turističkih kretanja, te izradu audiovizualnih materijala i virtualnih šetnji s 360 panoramama – rekao je direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca, Mario Fuček.