Nakon što smo dobili informaciju kako Grad Bjelovar za nezavisni privatni dvotjednik Bjelovarsko-bilogorski vjesnik, koji se besplatno dijeli građanima, izdvaja godišnje oko 200.000 kuna, poslali smo bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku upit koliko se točno izdvaja za medijsko oglašavanje, promidžbu i PR usluge.

Upit smo poslali prije dva dana, ali do današnjeg dana nismo zaprimili odgovor. Interesantno je kako je prije samo nekoliko dana Grad Bjelovar dobio i nagradu za transparentnost za 2019. godinu od Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo pa nas još više čudi kako se po ovom pitanju bjelovarski gradonačelnik i čelnik HSLS-a nije oglasio.

Iako gradonačelnik Hrebak nije odgovorio na naš upit, prema našim neslužbenim informacijama, ali i prema gradskoj aplikaciji transparentno.bjelovar.hr, gdje je za osnovno pretraživanje dovoljno utipkati pojam medijsko praćenje, vidljivo je kako se iznos čak penje do nevjerojatnih milijun kuna.

Bjelovar, gradska vijećnica, uprava

U tom dijelu nije navedena i suradnja s nacionalnim medijima gdje se vrlo često Hrebak pojavljuje, a kao što je poznato svaki medijski prostor košta pa tako i taj. Što se tiče suradnje s nacionalnim medijima moguće je da se taj dio odrađuje preko marketinških agencija koje se možda ne plaćaju iz gradskog proračuna, već iz stranačke blagajne.

Kako god bilo, sve je jasnije da građani Bjelovara famoznu Hrebakovu transparentnost ‘masno’ plaćaju, a kada gradonačelniku to nije u interesu, ne odgovara na upite medije.


Nakon našeg članka ekspresno stigao odgovor iz Grada

Nakon što u roku dva dana nismo dobili odgovore na naša pitanja, danas u popodnevnim satima pristiglo je i službeno priopćenje iz Grada.

– Obavještavamo Vas da je u gradskom proračunu za 2019. osigurano 1.100.000 kuna za medijsko praćenje – poručili su iz Ureda gradonačelnika.