Tradicija se nastavlja – Riječke maškare preuzele ključeve grada

17. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Tradicija se nastavlja – Riječke maškare preuzele ključeve grada

Goran Kovačić/PIXSELL


Ovogodišnji Riječki karneval bit će skromniji, simboličan i virtualan, ali se tradicija ipak nastavlja, pa su u nedjelju zavladale maškare, a dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel predao je ključ grada meštru Toniju i maškarama.

Primopredaja ključeva grada održana je nakon “Prvog zasjedanja maškaranog antonjskog vijeća”, na kojemu je utvrđeno da će se ovogodišnji karneval ipak održati, ali u izmijenjenom obliku i tako prilagoditi važećim epidemiološkim mjerama.

Zasjedanje je predvodio gradonačelnik Vojko Obersnel kazavši da je prošlogodišnji Riječki karneval bio najveći po broju grupa i posjetitelja, u godini kada je Rijeka bila Europska prijestolnica kulture.

Obersnel je kazao da ove godine ključ grada predaje posljednji puta, ali da time njegovo sudjelovanje u karnevalskim događanjima neće prestati.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa ocijenio je da se duh karnevala živi u svima koji vole i poštuju karneval i tradiciju.

Najavio je „virtualni karneval“, na koji će biti pozvane sve karnevalske udruge, koje su do sada sudjelovale u povorkama, kako bi se predstavile. Svi video materijali karnevalskih grupa potom će biti objedinjeni i objavljeni na web stranici Riječkog karnevala.

Ako se epidemiološke mjere promjene ili ukinu, prilagodit ćemo se, a ako ostane ovako kako jest, preživjet ćemo i iduće godine nastaviti našu tradiciju, dodao je Škarpa.

Prvo zasjedanje maškaranog antonjskog vijeća završeno je uz slogane “Živio pust” i “Krepat ma ne molat.”

(Hina)

Facebook Comments