Djelatnici koprivničke gradske knjižnice Fran Galović danas su održali radionicu za nezaposlene osobe. U suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, desetak osoba s područja okolice Koprivnice upoznali su s mogućnostima koje gradska knjižnica pruža, odnosno kako im može pomoći u dodatnoj edukaciji za lakše pronalaženje posla.

– Od samih početaka projekta Tjedna cjeloživotnog učenja, dakle već 12 godina, naša se knjižnica uključila u aktivnosti. Tako smo i ovih dana organizirali pregršt radionica i predavanja u kojima bi svaka osoba trebala pronaći ponešto za sebe – objasnio je Petar Lukačić, voditelj Odjela za odrasle u Knjižnici. Dodao je kako je polaznicima radionice ponuđena i mogućnost besplatnog učlanjenja u Knjižnicu.

Jelena Jelak

Jelena Jelak/G. Obran

– Ova edukacija mi je dobro došla jer sam se upoznala s brojnim stvarima koje naša Knjižnica pruža, a za koje nisam niti znala. Učlanila sam se i vjerujem da će mi sva građa koja se ovdje nudi dobro doći – kazala je Jelena Jelak (24) iz Hudovljana, naselja u Općini Novigrad Podravski, koja je nezaposlena posljednjih mjesec dana. S njom se slaže i Ines Ernečić (30) iz Torčeca koja je ostala bez radnog mjesta nakon što joj je istekao ugovor na određeno preko kojeg je bila zaposlena.

Ines Ernečić

Ines Ernečić/G. Obran

– Poslana sam bila na ovu radionicu preko HZZ-a i budući da sam trenutno kod kuće odlučila sam otići i drago mi je da jesam. Sviđa mi se predavanje koje smo slušali i upoznavanje sa prostorom i mogućnostima Knjižnice – rekla je Ines Ernečić.

Aktivnosti u Knjižnici u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja se nastavljaju već večeras, kada je na redu radionica za roditelje pod nazivom ”Kako pomoći djetetu s disleksijom u učenju’. Počinje u 18 sati, a voditeljica je logopedica Mateja Ružić. Sutra, u srijedu, također u 18 sati bit će radionica ‘Psihologija na zabavan način’ na temu emocionalne inteligencije, potom u četvrtak radionica za djecu školskog uzrasta pod nazivom Aloha – trening za dječji mozak, a tjedan završava u petak, putopisnim predavanjem Tomislava Gregurića pod nazivom ‘Oko Hrvatske na 2 kotača’. (go)

Sudionici Radionice upoznali su se s prostorijama Knjižnice

Sudionici Radionice upoznali su se s prostorijama Knjižnice/G. Obran

prigorski.hr