Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebro na preči na Svjetskom kupu u Dohi, srebrni hrvatski olimpijac do medalje je došao odlično odradivši svoju novu vježbu koju je prvi put izveo izvan granica Hrvatske i za koju je ocijenjen sa 14.300 bodova.

“Ocjena 14.300 iz početne ocjene 5.9. Jako sam zadovoljan, pojačao sam start za četiri desetinke, novi koncept vježbe, novi element Kolman dolazi kao šesti, sedmi element u vježbi što je inače dosta teško. Uspio sam solidno to izvesti. Bilo je grešaka, mogu to puno bolje”, komentirao je Srbić.

Bolji od njega bio je samo Japanac Yuya Kamoto i to za samo 0.033 boda (14.333). Brončani je Egipćanin Ahmed Elmaraghy (14.966).

“Opet me Japanac pobijedio, ovaj put Yuya Kamoto, jako blizu je bilo. Dobra borba je bila i sretan sam da sam to uspio nakon Cottbusa gdje je bila malo lošija izvedba. Sada idemo u Baku, na novi Svjetski kup, treći u nizu u tri tjedna. Idemo probati opet izvesti ovu novu vježbu 5.9, pripremati se za dalje”, dodao je Srbić.

Bilo je ovo Srbićevo 27. finale Svjetskog kupa u karijeri i 20. osvojena medalja. Ujedno i čak četvrta medalja s turnira u Dohi nakon zlata 2018. i 2019. i srebra 2017.

“Ovu medalju posvetio bih našem predsjedniku Saveza Mariju Možniku na kojeg mislimo ovdje, na njega i na njegovu obitelji. Idemo sada i u Baku napadati medalje. Prikupio sam ovdje vrijedne bodove za Svjetsko prvenstvo što je super, mislim da sam ga i osigurao i idemo dalje probati još jače”, zaključio je Srbić.

Hrvatsku će sljedećeg tjedna u Azerbajdžanu predstavljati Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Tina Zelčić te Mateo Žugec koji će se ekipi priključiti iz Hrvatske.