Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, zauzeo je sedmo mjesto u završnici prve utrke Svjetskog kupa koja je održana u njemačkom Augsburgu.

S petim mjestom iz polufinalne utrke Marinić je pun samopouzdanja ušao u finale koje se održalo unatoč jakoj kiši.

„Ovu stazu dobro poznajem i vjerovao sam da mogu ostvariti pravi rezultat. Odlučio sam cijelom stazom, a pogotovo njezinim središnjim dijelom, proći što jačim intenzitetom. Nažalost, pritom mi se potkrala jedna pogreška što mi je donijelo dvije kaznene sekunde. Biti među deset najboljih kanuista na ovoj utrci ulijeva mi nadu da na idućim utrkama Svjetskog kupa te Olimpijskim igrama u Parizu mogu doći do odličja“, kazao je Marinić.

Njegovim dobrim rezultatima na utrkama koje slijede nada se i njegov trener Stjepan Perestegi.

„Iako u Augsburgu kiša već dva dana neprekidno pada, Marinića to nije smelo u namjeri da u polufinalnoj i finalnoj utrci ostvari što bolji rezultat. U odličnoj je formi i snažno je fokusiran na rezultat. Odličja su mu sada nadohvat ruke“, rekao je Perestegi.

Najbolji u utrci Svjetskog kupa u Augsburgu bio je Slovenac Žiga Lin Hočevar. Marinić i njegov tim iz Njemačke putuju za Češku. Iduća utrka Svjetskog kupa vozit će se idući tjedan u Pragu.