Sviličićev novi roman Zadnja postaja Ljubav u samo mjesec dana od izdavanja postao književni hit

21. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Sviličićev novi roman Zadnja postaja Ljubav u samo mjesec dana od izdavanja postao književni hit


Nakon iznimno uspješnog i hvaljenog prvog romana „Druga strana slutnje“ kojim se upisao na mapu suvremene hrvatske proze, Nikša Sviličić je koncem prošle pandemijske godine iz svoje produktivne spisateljske radionice objavio novi roman pod naslovom „Zadnja postaja Ljubav“.

Sudeći po reakcijama čitatelja, forumima i društvenim mrežama, novi roman je u samo mjesec dana od izdavanja postao novi mali književni hit.

Kod pisaca uvijek postoji bojazan i tzv. prokletstvo druge knjige, koja je u pravilu „smirivanje tla“, nakon uspješnog prvijenca, ali kod Sviličića srećom to nije slučaj.

1

Štoviše, u novom romanu napravljen je novi stilski iskorak i tako nastavljen kvalitativni kontinuitet umjetničkog diskursa i artikulacije autorove erudicije kroz pisanu riječ, pretočenu u pet dosita napetih priča. Sviličić nas bogatim stilskim figurama i sjajnim osjećajem za naraciju vješto vodi kroz priče koje povezuje pandemijski lajtmotiv.

Roman je prepun pripovjedačke dinamike, neočekivanih situacija i izvrsnih obrata. Upravo ti obrati, ako je suditi po Drugoj strani slutnje, a sada i Zadnjoj postaji Ljubav, postaju Sviličićev „trademark“. Evidentno odgojen na filmskoj poetici (autor je akademski filmski i TV redatelj) vješto konvergira scenaristički način pisanja kojeg suptilno izmjenjuje s modernim proznim tekstom.

3

Autor nas „navigava“ kroz buru emocija kojom prolaze protagonisti romana koji potiču iz različitih društvenih miljea i vremena, istovremeno nas podsjećajući da svi na kraju duboko čeznemo za tom „svevremenskom kartom“ koja će nas odvesti do željene zadnje postaje – Ljubavi.

Ovo je roman koji će vas podsjetiti na važnost nekih zagubljenih emocija od kojih smo satkani i najvažnije, zanimljivim i neobičnim pričama udahnut će vam optimizam i utkati osjećaj da baš i nije sve tako crno. Sve u svemu – izuzetan roman i topla preporuka za čitanje!

Roman se može nabaviti preko Web shopa www.funditus.hr

Facebook Comments