Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o u najnovijem je izvješću potvrdila da je zaprimljena jedna ponuda za Lagunu, nekretninu u sklopu nekadašnjeg drniškog Mesoprometa, ali i da za Kerumovu svinjogojsku farmu opet nije bilo zainteresiranih.

Posljednje ročište za prodaju drniških nekretnina Kerumove tvrtke u stečaju održano je 28. ožujka, početna cijena za nekretninu Laguna iznosila je 227.000 kuna, a za svinjogojsku farmu 2,86 milijuna kuna.

Na ročištu za otvaranje ponuda pristigla je jedna ponuda. Utvrđeno je da je društvo Tenant d.o.o ponudilo za kupnju Lagune iznos od 253.990 kuna, ističe se u izvješću stečajne upraviteljice Natalije Mladineo.

S druge strane, za svinjogojsku farmu Miočić-Siverić na posljednjoj javnoj dražbi, kao i na prethodnim ročištima održanim 28. siječnja i 22. veljače, nije bilo zainteresiranih. Početna cijena za tu farmu na dražbi održanoj krajem prosinca 2020. iznosila je čak 9,1 milijuna kuna, a kao zanimljivost isticalo se da je oglas za tu javnu dražbu bio objavljen prvo na Njuškalu, a potom u dnevnom tisku i na stranicama suda i Fine.

U ponovljenim oglasima isticalo se da ta svinjogojska farma u “naravi predstavlja građevinsko zemljište površine 135.331 kvadrata i objekte svinjogojske farme”.

Posebno se ističe kako se prodaja “obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca” te da zainteresirani za kupnju ”mogu razgledati nekretninu svakim radnim danom”.

Svinjogojska farma i Laguna, u osnovi bazen površine dvadesetak tisuća kvadrata na nešto više od 40.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta, nekada su činile tehnološku cjelinu.

Kako se u medijima navodilo, bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum ih je kupio za tri milijuna kuna u stečaju Salonacoopa, kako je Mesoprometu bilo promijenjeno ime u postupku pretvorbe iz društvenog poduzeća u dioničko društvo.