Nakon što je u kasnim noćnim satima s nedjelje na ponedjeljak, 20. lipnja u 1 sat iza ponoći u zgradi koprivničkog Komunalca izbio veliki požar, ostalo je još mnogo nepoznanica i neodgovorenih pitanja.

Iako je policija provedenim očevidom utvrdila kako je uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama objekta, odnosno skladišta radnih strojeva, došlo do taljenja električnih žica te zapaljenja drvene konstrukcije objekta i radnih strojeva i dalje se postavlja pitanje je li ovaj nemili događaj mogao završiti drugačije.

Ono što je do sada poznato jest kako se požar dogodio, ali i dalje nisu razjašnjene okolnosti kako je došlo do navedenog kratkog spoja, odnosno radi li se ovdje zaista o slučajnosti, tehničkom kvaru ili jednostavno ljudskom nemaru.

Ukoliko se radi o nemaru hoće li netko od odgovornih iz Komunalca odgovarati ili će se to staviti pod tepih kao i s većinom stvari koje se događaju u nekim gradskim tvrtkama ili koprivničkoj Gradskoj upravi.

jakšić horvat

Izvor: komunalac-kc.hr

Naime, iz Uprave Komunalca do sada nisu odgovorili kako je moguće da u skladištu s visokozapaljivom opremom, nisu se redovno provjeravale instalacije kako do ovakvog požara ne bi došlo te ima li Komunalac ugovor s tvrtkom koja održava takve sustave ili su to prepustili na milost i nemilost vremena.

Nije ni odgovoreno postoji li zaštitarska služba koja 0-24 nadgleda skladište nadzornim kamerama i ako postoji zašto oni nisu reagirali odmah pri samom zapaljenju te zašto je požar prijavljen od strane građana.

Isto tako ako je dojava o požaru došla u 1,14 sati kako to da je požar tek lokaliziran i stavljen pod kontrolom u roku 45 minuta, kada je već skoro sva oprema izgorjela, a poznato je kako je Javna vatrogasna postrojba Koprivnica udaljena od požarišta normalnom vožnjom niti 5 minuta. I naravno s obzirom da se radi o gradskoj imovini ne bi li bilo logično da se sve gradske tvrtke stave pod video nadzor i direktno spoje s JVP Koprivnica te se na taj način preveniraju ovakvi događaji i financijske štete.

Uprava Komunalca nije htjela odgovoriti na naše upite

Na sva ta pitanja, ali i neka dodatna, Uprava Komunalca nam do objave ovog teksta nije htjela odgovoriti, kao što nam u većini slučajeva do sada nisu odgovorili na naše upite koja im ne idu u prilog. Do sada je jedino poznato kako je procijenjena šteta oko milijun kuna i kako će se više znati nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva, a do tada Komunalac i Grad Koprivnica vjerojatno će i dalje ignorirati naše upite.

Redakcijski tekst