Kristina (41) i Mario (36) Tisanić iz Bolča, naselja između Vrbovca i Bjelovara, roditelji malog Patrika koji je priminuo iako je do prije 20-ak dana bio posve zdrav, odlučili su za 24 sata ispričati svoju priču, tragediju, zbog koje su umjesto na drugi rođendan, u utorak su pokopali sina. Naime, samo dan prije nego je preminuo, navršio je drugu godinu.

Kako kažu, žele samo da se sazna istina o liječenju i smrti dječaka koji je do prije dvadesetak dana bio potpuno zdravo dijete. Naizgled bezazlena temperatura koju je dječak prvi put dobio 1. ožujka pretvorila se u agoniju koja je završila iznenadnom smrću mališana. Čim je dobio temperaturu, majka ga je hitno odvela u Dom zdravlja u Vrbovec, gdje su nastavili odlaziti sljedeća tri tjedna prije tragičnog svršetka Patrikova života.

Kristina i Patrik išli su nekoliko puta i u Opću bolnicu u Bjelovaru, a sve kako bi otkrili uzrok dječakove bolesti i izliječili ga. Posljednji put je mama mališana prošli četvrtak odvela k pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec, pišu 24 sata. Dječakova liječnica tad joj je savjetovala da ako Patriku, uz propisanu terapiju, naposljetku ne padne temperatura, iduće jutro hitno idu u Zagreb, u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Dala im je i uputnicu za pretrage koje je obitelj trebala obaviti na liječenju u Zagrebu.

– U subotu ujutro odmah smo sjeli u auto i krenuli za Zagreb, kako su nam i rekli. Patrika sam cijelo vrijeme držala u krilu i čvrsto ga grlila. Kad smo stigli pred Zagreb, stanje mu se dodatno pogoršalo. Sav je drhtao, bio je potpuno obliven hladnim znojem. Nakon što smo stigli u Kliniku, liječnici su ga odmah prikopčali na infuziju i dali mu svu potrebnu njegu i terapiju tako da je izgledalo kao da će sve ipak dobro završiti – kazala je Kristina. Nešto nakon 15 sati sa suprugom je krenula kući. U bolnici su im rekli da će se kasnije telefonski čuti s doktorima kako bi provjerili Patrikovo stanje.

– Te kobne večeri, svega nekoliko minuta iza 20 sati, nazvala sam Kliniku i gotovo izgubila svijest. S druge strane slušalice rekli su mi da je naš sin prije koju minutu preminuo – prepričava tragediju od subote neutješna majka, jedva govoreći dok joj suze teku niz lice.

Prema informacijama koje smo dobili iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Patrik je umro od sindroma sepse koji se jako brzo razvijao.

– Dvogodišnji dječak iz okolice Bjelovara u Kliniku za infektivne bolesti došao je sa sepsom, odnosno u stanju septičkog šoka – kaže nam prim. dr. Srđan Roglić. Dijete je, dodaje, nažalost bilo u preteškom stanju i nije uspjelo preživjeti. 24 sata su tražili od ravnateljstva Doma zdravlja Zagrebačke županije i Opće bolnice Bjelovar tražili hitno očitovanje o ovom slučaju, no do zaključenja članka nisu dobili odgovore.

prigorski.hr