Sinoć je dvorana Lisinski ponovno zaronila u dubine sevdaha, obasjana autentičnom ljepotom bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama na osamnaestom po redu koncertu “Sevdah u Lisinskom”. Ovaj tradicionalni spektakl, koji je već postao brend, pružio je publici nezaboravan doživljaj, ispunjen emocijama, talentom i ljubavlju prema sevdahu.

Na pozornici su zablistali eminentni izvođači sevdalinki, a atmosferu su dodatno zagrijali legendarni Nedeljko Bilkić, Dragan Stojković Bosanac i Esad Kovačević. Njima su se pridružili i talentirani izvođači Mirza Selimović, Marija Šestić, Adnan Jakupović, Šejla Grgić te Pavao Anić, svi podržani jedinstvenim Orkestrom maestra Dinka Mujanovića.

sevdah lisinski (2)

„Meni nije Zagreb nepoznat po mom poslu još od davnina, i uvijek je bilo da je publika ovdje nevjerojatnu muzikalna, osjeća, čuje i sudjeluje te na taj način pomaže glazbenicima da iznesu to na najbolji mogući način.“ rekao je Dragan Stojković Bosanac. „Sevdah je nešto što svaki narod ima, ima ga u svakoj glazbi…sevdah je nešto što živi u nama, što budi uspomene na mladost jer on pjeva o patnji i radosti“ zaključio je Bosanac.

Najavljivana Ana Bekuta koncertu nije mogla prisustvovati zbog zdravstvenih razloga. “Draga publiko u Zagrebu, beskrajno sam tužna što sam večerašnji nastup na Sevdahu u Lisinskom morala otkazati. Dobro me poznajete i znate da to ne bih napravila bez razloga. Ispričavam se organizatorima i svima koji su kupili karte. Sigurna sam da ćete uživati večeras uz moje prijatelje…“ objavila je Ana Bekuta na svom Instagram profilu.

sevdah lisinski (3)

Koncert je obuhvatio brojne evergreene sevdaha, poput “Žute dunje”, “Tebi majko, misli lete”, “Emina”, “Ne klepeći nanulama”, “Čudna jada od Mostara grada”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “Moj dilbere”, “Snijeg pade na behar”, “Kad ja pođoh na Bembašu”, “Vino piju age Sarajlije” i mnoge druge. Atmosfera je bila prepuna ljubavi, nostalgije i neizmjerne povezanosti s bogatim nasljeđem sevdaha.

Ovogodišnje izdanje “Sevdaha u Lisinskom” još jednom je potvrdilo svoj status kao nezaobilaznog glazbenog događaja koji briše granice i spaja ljude kroz zajedničku ljubav prema sevdahu. Publika već s nestrpljenjem iščekuje iduće godine kako bi ponovno uživala u ovoj glazbenoj poslastici. Osim tradicionalne izvedbe u Zagrebu, ova manifestacija gostovat će i u Osijeku, Beogradu i Srajevu.

sevdah lisinski (4)

sevdah lisinski (5)