SDP neće imati samo jednog predsjedničkog kandidata: Peđi Grbinu planove bi mogao pomrsiti Željko Kolar

5. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hr Kolumne SDP neće imati samo jednog predsjedničkog kandidata: Peđi Grbinu planove bi mogao pomrsiti Željko Kolar


U političkim kuloarima, ali i među nekim utjecajnim SDP-ovcima neslužbeno sve se češće čuje informacija kako bi uz Peđu Grbina kandidat za šefa SDP-a mogao biti i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Nedavno je javno Kolara podržao i predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

Špekulacije o svojoj mogućoj kandidaturi prokomentirao je i sam Kolar za N1 televiziju, gdje je potvrdio kako ozbiljno razmišlja da se kandidira za funkciju predsjednika SDP-a.

– SDP je velika stranka. Ima niz sjajnih gradonačelnika, gradonačelnica i načelnica, načelnika. Prije svega trebamo sami sebi priznati da smo si sami krivi da je došlo do tog poraza.

Moramo krenuti u nov početak, prije svega obnoviti organizaciju. To nije lagan posao. Tko god misli da postoji mesija kojega će izabrati za predsjednika i sve će biti bolje, neće – kazao je Kolar za N1.

Ukoliko se Kolar uistinu kandidira za čelnika stranke Peđa Grbin će dobiti ozbiljnog protukandidata koji bi ozbiljno mogao ugroziti njegov status favorita.

mm/prigorski.hr