Centri izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije djeluju u sva tri grada, a nositelji su  Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Uz materijalna ulaganja u školsku infrastrukturu i brojne projekte, a s obzirom na interes, angažman i darovitost učenika, Županija je pokrenula i financira rad centara izvrsnosti kako bi daroviti učenici bolje savladali dodatne sadržaje te usavršili znanja i vještine potrebne za daljnje školovanje. Prije sedam godina prvi je s radom započeo Centar izvrsnosti u koprivničkoj Gimnaziji, a nakon odličnih rezultata, aktivnosti su proširene i na Križevce i Đurđevac.

Centri su za učenike potpuno besplatni, a u njima se odvija nastava iz biologije, kemije, fizike i matematike, kako bi se pridonijelo popularizaciji tih predmeta i njihovoj uspješnosti, a jedan učenik može upisati više predmeta. Također, ako postoji interes za neke predmete koji nisu ponuđeni, ostavljena je mogućnost da učenici upišu koji bi to predmet bio. Nastava će se održavati subotama od sredine studenoga 2023. do travnja 2024. te će biti prilagođena ostalim obvezama učenika.

Učenici od četvrtih do osmih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola mogu iskazati interes za sudjelovanjem u radu centara i to popunjavanjem poveznice – https://forms.office.com/e/LD0LQqk438, najkasnije do 5. studenoga.

Učenicima se preporuča upis najbližeg centra svojem mjestu stanovanja, a temeljem iskazanog interesa bit će izvršen izbor zainteresirani nastavnika za rad u centrima te napravljen vremenik rada, a učenici će dobiti informaciju o početku nastave.

Za sva ostala pitanja na raspolaganju su škole nositelji centara izvrsnosti.

centar_izvrsnosti_durdevac02 centar_izvrsnosti_koprivnica2