Rukometaši Zagreba u subotu su u porečkoj dvorani Žatika svladali Sesvete sa 27-19 (14-10) i u svom 31. finalu Kupa Hrvatske po 30. put osvojili pobjednički pehar.

Sesvete su ulaskom u finale, do kojeg su došle uvjerljivom polufinalnom pobjedom protiv našičkog Nexea, ostvarile najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Sesvećani su u početku utakmice upali u zaostatak od pet golova (6-1), da bi nakon lošijeg ulaska u utakmicu momčad pod vodstvom Igora Vorija pružila dostojan otpor najtrofejnijem hrvatskom rukometnom klubu. U više navrata su Sesvete zaostatak smanjile na tri pogotka, ali im igrači Zagreba nisu dopustili da ozbiljnije zaprijete.

Momčad Andrije Nikolića je u svakoj takvoj prilici brzo prednost dizala na pet ili više golova i time držala potpunu kontrolu nad rezultatom. Na kraju su “zagrebaši”, ponajviše zahvaljujući raspucanom Milošu Kosu, slavili sa osam golova prednosti (27-19) što je bilo i njihovo najuvjerljivije vodstvo u finalnom dvoboju.

Strijelce Zagreba je sa sedam golova predvodio Rus Timur Dibirov. Po šest pogodaka postigli su Miloš Kos i Aleks Kavčić, a po tri Ivan Čupić i Filip Glavaš. Davor Gavrić je sa šest golova bio najbolji strijelac Sesveta.

Nagradu za najboljeg igrača finalnog turnira dobio je Timur Dibirov.