Tvrtka Real grupa u petak je opovrgla navode predsjednice Sindikata novinara Hrvatske Maje Sever o njihovom poslovanju, ocijenivši da su im “netočnim informacijama” iz članka “EFJ i HND: Afera Mreža primjer je ‘državnog zarobljavanja medija'” grubo povrijeđeni ugled i čast.

Iz Real grupe navode da je u novinarskom izvještaju koji je Hina objavila 13. prosinca, “objavljena netočna tvrdnja novinarke Maje Sever o poslovanju trgovačkog društva Real grupa d.o.o. odnosno kako je izjavila: ‘Samo državni HEP preko brzorastuće Real grupe, vodeće marketinške agencije, plasira po 20 milijuna kuna godišnje'”.

Iz tvrtke navode da je Real grupa 2020. godine sklopila Ugovor o javnoj nabavi na temelju provedenog otvorenog postupka javne nabave usluga zakupa medijskog prostora naručitelja HEP d.d. jer je “na temelju najbolje ponude pobijedila na natječaju za pružanje navedenih usluga ukupnog iznosa od 20 milijuna kuna”.

“Ukupna vrijednost oglašavanja za društvo HEP d.d. preko Real grupe d.o.o. od 2020. godine do danas iznosi 19.851.449,24 kn, odnosno 2.634.740,09 EUR-a. Dakle, iznos od 20 milijuna kuna, koji se spominje, je iznos potrošnje za navedene usluge u periodu od 4 godine (2020. – 2023.), a ne potrošnja godišnje kako se netočno navodi u članku”, poručuju iz tvrtke.

Netočno se navodi, dodaju, i da je Real grupa “brzorastuća” marketinška agencija čime se, kako ističu, aludira da je riječ o agenciji koja je relativno nova.

“Naime, Real grupa d.o.o. je marketinška agencija koja svoj uspjeh gradi preko 16 godina i bilježi stabilan, kontinuiran rast i razvoj kroz sve te godine i po broju klijenata, otvaranju novih tržišta i s preko 200 zaposlenika u Hrvatskoj i regiji predstavlja vodeću marketinšku agenciju u Hrvatskoj i jednu od najuspješnijih u regiji”, poručuju iz Real grupe.

Navode i da im prihodi za 2020., 2021. i 2022. iznose “1 milijardu i 202,8 milijuna kuna” uz napomenu da su sve te informacije “javno dostupne i lako provjerljive”.