Reakcija na tekst objavljen na portalu Prigorski.hr u srpnju 2020. godine

30. ožujka 2021. Autor: prigorski.hr Kolumne Reakcija na tekst objavljen na portalu Prigorski.hr u srpnju 2020. godine


Prema Zakonu o medijima objavljujemo reagiranje urednika portala Danica.hr Roberta Mihaljevića na objavljene tekstove na našem portalu 20. srpnja i 28. srpnja 2020. godine, a koji bez obzira na objavu ne predstavljaju stav našeg portala niti redakcije.
________________________________________________________________
U vašem tekstu naslovljenom ‘OTKRIVAMO Koja je poveznica koprivničkoga gradonačelnik i novinara Roberta Mihaljevića‘ iznesen je cijeli niz kleveta i uvreda te nevjerojatnih izmišljotina i konstrukcija s jedinim ciljem da me se oblati te povrijedi čast i ugled. Tekst je opremljen s čak tri moje fotografije te uvredljivim izrazima poput: “neovisni” novinar, dvorski tekstopisac, mutna novinarska karijera.

Netočne i klevetničke konstrukcije su da sam “provjereni SDP-ov novinar” i da sam “za potrebe PR-a koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću pokrenuo portal Danica za koji neki smatraju da je Jakšićeva marketinška ispostava financirana od strane osoba bliskih SDP-a”.

Portal Danica pokrenuo sam vlastitim sredstvima, za što sam podigao i kredit, te moj privatni biznis i moja privatna poslovna odluka nemaju baš nikakve veze s SDP-om i gradonačelnikom Jakšićem.

Netočno je, također, da za tjednik Glas Podravine radim po nalogu gradonačelnika. Na honorarnu suradnju s tim listom pozvali su me tadašnja direktorica Glasa Darija Lončar i tadašnji glavni urednik Sanjin Bojić, što sam u razgovoru s njima i prihvatio.

Netočno je, također, i da sam “novinar koji poslovne odnose najviše gaji s nekim utjecajnim SDP-ovcima i koprivničkim gradonačelnikom”. Kao novinar nemam baš nikakvih poslovnih odnosa s niti jednim utjecajnim SDP-ovcem, a niti s gradonačelnikom Koprivnice.

U tekstu ste objavili i “anonimno pismo koje upozorava na tajnu poslovnu vezu Roberta Mihaljevića, gradonačelnika Jakšića i Uprave Komunalca”, kako ste istaknuli u međunaslovu.

U presliku pisma koje ste ispod toga objavili spominje se da sam “pokvareni Mihaljević” te da sam samo “od Komunalca u zadnjih deset mjeseci uprihodovao 180.000 kuna”, a sve kako bih veličao gradonačelnika, direktoricu Komunalca i direktora Piškornice.

Osim tih monstruoznih optužbi, autor u istom dijelu teksta piše i kako je “očito će se prava istina u nekim napisima morati utvrđivati i sudskim putem”, sugerirajući da je riječ o kaznenim djelima i kriminalnom ponašanju.

Nikakva ‘tajna poslovna veza’ Mihaljevića, Jakšića i uprave Komunalca ne postoji, a posebno je nevjerojatna te potpuno zlonamjerna, klevetnička i neistinita konstrukcija da sam od Komunalca dobio 180.000 kuna. Od Komunalca nikad nisam dobio ni kune.

Na koncu, autor spominje i kako je o tim temama zatražio odgovor od mene te ističe da nisam želio odgovoriti, što je također neistina. Autor niti itko s portala na kojem autor radi nikad nije zatražio odgovore niti na jednu tezu koju je o meni i mojem portalu javno objavio Prigorski u spornom tekstu.

Sve su to nepobitni dokazi kako je tekst koji je o meni objavio portal Prigorski – a nije prvi put da o meni objavljuje takve tekstove – napisani i objavljeni s jednom jedinom svrhom: da me se grubo okleveta, uvrijedi te nanese što veća šteta mojoj časti i ugledu.

Facebook Comments