Predsjednik Vlade Zoran Milanović oko 12,15 sati izašao je iz zgrade Ministarstva branitelja u kojem i dalje traje sastanak ministra branitelja Predraga Matića s predstavnicima braniteljskih udruga i branitelja koji prosvjeduju od 20. listopada prošle godine ispred Ministarstva.

Iako je bilo predviđeno da predsjednik Vlade bude najviše pola sata na sastanku, on se zadržao više od dva sata u razgovoru s braniteljima, a na izlasku okupljenim novinarima rekao je samo da je “sve ok” i da “ljudi gore razgovaraju”.

Ministar obrane Ante Kotromanović, koji je također sudjelovao u razgovoru, otišao je znatno ranije, a s braniteljima u ime Vlade razgovara resorni ministar Predrag Matić. Na sastanku je 50-ak predstavnika raznih braniteljskih udruga na državnoj razini te vođe prosvjeda u Savskoj 66 Josip Klemm, Đuro Glogoški.

Pojedinosti s tih razgovora novinari ne mogu doznati jer se vode “iza čvrsto zatvorenih vrata” a nakon razgovora očekuje se izjave za javnost.

Današnji sastanak dogovoren je prošlog ponedjeljka na susretu u Banskim dvorima, gdje je nakon prosvjeda na Markovom trgu predsjednik Vlade Milanović sa suradnicima primio na razgovor vođe prosvjeda.

Prosvjed u šatoru prem Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 stopostotni invalidi Domovinskog rata prve skupine i branitelji počeli su 20. listopada prošle godine, tražeći rješavanje problema braniteljske populacije, ostavku resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

hina

fah