Nakon raskola u dubrovačkom HSS-u, problemi u toj stranci nastavljaju se i dalje. “Ne dopustimo nestanak HSS-a” naslov je internog pisma kojeg je članovima HSS-a uputio potpredsjednik HSS-a Krešo Beljak, samoborski gradonačelnik. “HSS se polagano gasi i umire, ne podupire nas ni jedan posto birača, zadnjih godina napustio nas je velik broj članova, a središnjica stranke je često uzrok svih tih problema”, piše Beljak u pismu.

Ističe kako nema komunikacije s vrhom stranke, s predsjednikom Brankom Hrgom i glavnim tajnikom stranke Ilijom Ćorićem te nastavlja: “Mislio sam da se HSS nakon izborne katastrofe 2011. trebao okrenuti sebi, a umjesto toga nastavile su se podjele, a HSS su napustili brojni istaknuti članovi. Nitko se nije vratio u stranku, nismo privukli druge stranke koje u svom imenu imaju HSS, a umjesto konsolidacije i jačanja organizacija, splitsko-dalmatinska podružnica, koja je najveća, nije u funkciji već dvije godine. U tome središnjica nije bila faktor smirenja, već često i uzrok problema.” Također, navodi i da je sam dionik ovog stanja.

Beljak nije htio komentirati pismo. “To je interna stvar”, kazao je Beljak za Jutarnji list.

Predsjednik HSS-a, saborski zastupnik i križevački gradonačelnik Branko Hrg ističe da su, u tri i pol godine otkad je vodi, pobjedili u dvije županije, imaju 12 posto lokalnih vijećnika i 12 dužnosnika, a imaju i jednu europarlamentarku: “U koaliciji smo koja prema istraživanjima pobjeđuje na parlamentarnim izborima. Možda to Beljaku smeta jer je on u Samoboru koalira s SDP-om. Raskola nema, u Splitu ima problema i tamo će biti izvanredna skupština.”, rekao je Hrg za Jutarnji list.

prigorski.hr/profoto studio