Već četvrtu godinu vrbovečkoj podružnici Sindikata umirovljenika u Vrbovcu djeluje sekcija pjevačkog zbora. Jednom tjedno, uglavnom četvrtom navečer, redovito se okuplja petnaestak Vrbovčanki i Vrbovčana i provedu dva sata u ugodnom druženju i lijepom pjevanju.

Mješoviti zbor djeluje i kao glazbena radionica u jednoj od brojnih takvih, koje organizira Gradsko društvo Crvenoga križa. Probe se stoga i održavaju u novootvorenom domu Crvenoga križa.
Dirigent i voditelj je Franjo Simić, nekadašnji nastavnik solffeggia u vrbovečkoj Glazbenoj školi, kasnije i najdugovječniji zborovođa HKUD-s Petar Zrinski, a sedam je godina vodio i Zbor u Gradskoj udruzi umirovljenika Vrbovec.

zbor

Ovaj dobar poznavatelj zborske glazbe i iskusan zborovođa danas kazao je kako Pjevački zbor nema ambicija pjevati tzv. „tešku literaturu“. -Prvenstveni nam je cilj druženje, a onda i da zapjevamo poneku lijepu zagorsku, dalmatinsku ili prigorsku pjesmu, neki lijepi šlager i sl., a sve u skladu s godinama, bez ikakvog pritiska i za dušu. Eto, vrata su otvorena svim ljubiteljima pjesme i ljudima dobre volje, pogotovo ovima zlatnih godina.

zbor2