Pulski gradonačelnik na Špancirfestu; Varaždin i Pulu povezuju kultura i povijest

28. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Pulski gradonačelnik na Špancirfestu; Varaždin i Pulu povezuju kultura i povijest

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL


Varaždin i Pulu povezuju obrazovanje, turizam i kultura i zahvaljujući tim temama ova dva grada bit će prijatelji tijekom cijele godine, rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić u subotu prilikom obilaska Špancirfesta u društvu varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja.

Gradonačelnik Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković s gradonačelnikom Zoričićem i njegovim suradnicima održali su radni sastanak na kojem su razgovarali o budućoj suradnji, a nakon toga su u pratnji direktorice Turističke zajednice grada Varaždina Jelene Toth obišli Špancirfest.

Ovo je početak odlične suradnje, izjavio je varaždinski gradonačelnik  Bosilj rekavši kako su na radnom sastanku dogovoreni i konkretni potezi.

„Naše turističke zajednice i urede smo spojili, Varaždin i Špancirfest će se prezentirati u Puli, a mi ćemo tijekom drugih manifestacija u Varaždinu prezentirati Pulu, tako da će to biti zametak suradnje”, dodao je.

Bosilj ističe kako je važna poveznica između ova dva grada i kultura, te će raditi na spajanju Istarskog i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Pulski gradonačelnik Zoričić istaknuo je da su Varaždin i Pula gradovi prijatelji još od 1979. godine, a cilj ovog posjeta je obnova suradnje.

„Povezuju nas kultura i povijest. To je najbolje što gradovi imaju, a tu su i obrazovanje, suradnja škola, imamo puno toga zajedničkog”, rekao je Zoričić. Pozvao je Bosilja i njegove suradnike na poznati Pulski festival knjige, rekavši kako se nada da već tamo mogu započeti suradnju.

Oba gradonačelnika ocijenila su da je ovo nastavak davno prekinute suradnje, i da će se zajedničko djelovanje na područjima turizma i kulture s vremenom i proširiti.

(Hina)