Profil najavljuje knjige Goldsteina, Bajrušija i Čička

13. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Profil najavljuje knjige Goldsteina, Bajrušija i Čička


Nakladna kuća Profil najavila je da će u prvoj polovici godine objaviti niz novih naslova, među kojima i knjigu Ive Goldsteina “Hrvatska 1990. – 2020.”, Roberta Bajrušija “Možemo! Rađanje nove hrvatske ljevice” i Ivana Zvonimira Čička “Moj hrvatski san 1991. i što je od njega ostalo”.

Nova Goldsteinova knjiga “Hrvatska 1990.-2020” opširan je i detaljan pregled trideset godina samostalne Hrvatske, Bajruši u knjizi “Možemo! Rađanje nove hrvatske ljevice” analizira najznačajniju platformu na lijevoj političkoj sceni, a Čičkov “Moj hrvatski san 1991. i što je od njega ostalo” zbirka je kolumni koje je autor na početku Domovinskog rata objavljivao u tjedniku Danas, navodi se u priopćenju.

Profil najavljuje da će objaviti i knjigu novinarke Diane Šetke “Arsen Dedić, Mali s flautom” te knjigu britanskoga premijera Borisa Johnsona “Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest”.

Od inozemne literature nakladnik najavljuje kriminalistički roman “Preživjeli” Jane Harper, “Duhove” Dolly Alderton te “Jednu noć u kolovozu” Victorije Hislop, dok za mlade najavljuje “Do posljednjeg daha” Jennifer Niven i “Kobnu igru” Karen M. McManus.

Ove godine prevest će se, ističe nakladnik, i knjige Elene Ferrante, Anthonyja Horowitza, Maggie O’Farrell, Reze Aslana, Anne Applebaum i Adama Granta.

Kao prvu iz niza knjiga koje se bave mentalnim zdravljem nakladnik najavljuje “Savršeno nesavršene priče” Lea Potiona i Ane Strumpf.

Također će tiskati knjigu “Animalium” Katie Scott i Jenny Broom o životinjskoj raznolikost na Zemlji te prvi nastavak knjige “Loši momci” Aarona Blabeyja.

Profil će objaviti i slikovnice kao što su “Sve što ćemo sagraditi, planovi za našu zajedničku budućnost” Olivera Jeffersa, “Kit koji je uvijek želio još” Rachel Bright i Jima Fielda te “Projekt Barnabus” braće Fan.

(Hina)

Facebook Comments