Profesor Novalić održao predavanje ‘Izazovi u životu – kako s njima?’ u Inkubatoru ideja

28. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Profesor Novalić održao predavanje ‘Izazovi u životu – kako s njima?’ u Inkubatoru ideja


Mnogobrojni posjetitelji Inkubatora ideja mogli su ovoga petka na predavanju “Izazovi u životu – kako s njima?” čuti stručne savjete kako se nositi sa stresom, izazovima i negativnim mislima od kojih je katkad teško pobjeći.

Psiholog Darko Novalić gotovo dva sata odgovarao je na pitanja iz publike uz zanimljive opaske koje su nerijetko i nasmijale okupljene.

“Početak školske godine jako je izazovno doba godine za roditelje, učenike i nastavnike”, govori Novalić i dodaje da je najbolji savjet roditeljima da ne pišu zadaće svojoj djeci, da ne uče umjesto njih, već da uče s njima. Nastavnicima je poželio puno strpljenja u novoj školskoj godini, ali biti strpljiv uglavnom i je odlika dobrih edukatora.

predavanje nikolić (3)

Strpljiv je bio i psiholog Novalić dok je okupljenima detaljno objašnjavao kako se nositi s negativnim mislima, ljudima koji su uvijek negativni, negativnim vijestima.

Pozitiva za kraj dana

“Probajte dan završiti pozitivno, rekapitulirajte svoj dan kad legnete u krevet i detaljno nabrojite sve dobro, sve lijepo što vam se dogodilo u tom danu”, govori Novalić. “To je dobar način da završite dan pozitivno i da sretno utonete u san. Probajte ne razmišljati o lošim stvarima u danu, a nije preporučljivo niti da planirate što ćete sutra. Samo pozitivno na kraju dana”, poručuje Novalić.

S njegovim savjetima složili su se svi okupljeni, a mnogi su i rekli da će već iste večeri poslušati njegov savjet i probati utonuti u san s pozitivnim mislima.

predavanje nikolić (1)

Radionicu punu pozitive slušala je i voditeljica Inkubatora ideja Alenka Rogić koja je sve pozvala i na radionicu, 𝟐. 𝐫𝐮𝐣𝐧𝐚, kada je na rasporedu predavanje “Tehnikama yoge do kvalitetnijeg života” koje vodi instruktorica yoge i pilatesa Marijana Jurković.

Ulaz je 𝐬𝐥𝐨𝐛𝐨𝐝𝐚𝐧 za sve zainteresirane, ali je zbog ograničenog broja sudionika 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐞𝐛𝐧𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐡𝐨𝐝𝐧𝐚 𝐧𝐚𝐣𝐚𝐯𝐚 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚 pozivom (043/243-534), e-mailom ([email protected]) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.