Produženo gostovanje izložbe “Svijet kao paviljon. Vjenceslav Richter” u Bruxellesu

16. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam Produženo gostovanje izložbe “Svijet kao paviljon. Vjenceslav Richter” u Bruxellesu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL


Centar lijepih umjetnosti BOZAR u Bruxellesu najavio je ponovno otvaranje svojih prostora  u utorak, 19. svibnja, a posjetitelji će moći razgledati postavljene izložbe među kojima i „Svijet kao paviljon. Vjenceslav Richter“, priopćeno je u petak iz Ministarstva kulture RH.

Ta je izložba otvorena u ožujku u sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Izložba „Svijet kao paviljon. Vjenceslav Richter“ kroz stotinjak radova iz područja arhitekture, umjetnosti i dizajna predstavlja stvaralaštvo jednog od najznačajnijeg arhitekta i umjetnika druge polovice 20. stoljeća.

Trebala je biti otvorena do 19. travnja, no kako su zbog okolnosti vezanih uz epidemiju COVID-19 sve ustanove u kulturi u Bruxellesu pa i BOZAR zatvorile svoja vrata, izložba je produžena i ponovno dostupna publici do 21. srpnja 2020. godine, naveli su iz Ministarstva kulture.

Izložbu je financijski podržalo Ministarstvo kulture RH, realizirao kustoski tim Muzeja suvremene umjetnosti – Vesna Meštrić i BOZAR-a, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.

(Hina)

Facebook Comments