Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela na štetu 69-godišnjaka.

Sumnja se da je krajem kolovoza 2023. godine stupio u kontakt sa 69-godišnjakim i ponudio mu na prodaju dva zlatna dukata za određeni novčani iznos. Budući da je oštećeni pristao na kupnju, istog su se dana našli u Sajmišnoj ulici u Dugom Selu gdje je osumnjičeni, iako je znao da se radi o lažnim dukatima, održavao oštećenog u zabludi i prodao mu dva zlatna dukata te su i sklopili ugovor o kupovini u kojem je osumnjičeni 29-godišnjak naveo lažne osobne podatke.

Također se sumnja da je nekoliko dana kasnije osumnjičeni ponovno stupio u kontakt sa 69-godišnjakom i nastavio ga održavati u zabludi navodeći da mu je voljan prodati još pet zlatnih dukata za određeni novčani iznos. Budući da je oštećeni muškarac pristao, ponovno su se našli te je 29-godišnjak oštećenome predočio pet lažnih zlatnih dukata prikazujući ih kao prave i tada je od 69-godišnjaka za kupovinu zlatnih dukata tražio zlatni nakit umjesto novca. Oštećeni 69-godišnjak je osumnjičenome dao zlatni prsten s dragim kamenjem i određeni novčani iznos te su o kupovini ponovno sastavili ugovor u kojem je 29-godišnjak još jednom naveo lažne osobne podatke.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja policijski službenici su posebno izvješće podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.