Zastupnik Domovinskog pokreta, Ante Prkačin, danas je za vrijeme svog govora u Saboru izvrijeđao saborsku zastupnicu Uršu Raukar nazvavši je nakazom. Ovaj se incident dogodio samo šest dana od posljednjeg, kada je izvrijeđao SDP-ovku Kristinu Ikić Baniček, piše rtl.hr.

Prkačin je komentirao govor zastupnice Raukar o migrantima, prilikom kojeg je negodovala zbog činjenice da se izbjeglice iz Ukrajine drugačije od onih iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja.

Najprije se kratko osvrnuo na ostavku Zdravka Marića, a zatim je nastavio riječima: “Gospođa Urša Raukar, meni inače simpatična zastupnica…”

“Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli”, rekao je Prkačin u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, a spominjao je i Tita.

Raukar mu je na to odvratila da ga može biti “sram”, što ga je dodatno razbjesnilo.

“Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu, zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi”.

Predsjedavajući Reiner je Prkačinu za te riječi izrekao opomenu, no opomenuo je Raukar kojoj je rekao da ne može sa svog mjesta dovikivati drugima. Pogledajte kako je to izgledalo.