Pripreme za početak nove školske godine su u punom jeku. Grad Đurđevac je za sve đurđevačke učenike osigurao sve radne materijale, a đurđevačke srednjoškolce, te učenike PŠ za djecu s teškoćama u razvoju i učenike PŠ u Suhoj Kataleni čeka to isto, samo se prije mora, kao već punih sedam godina do sada, ispuniti jednostavni obrazac zahtjeva.

U Matičnoj školi u Đurđevcu odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja došlo je odobrenje za još jedan razredni odjel, pa će u novoj školskoj godini biti formiran četvrti razredni odjel petog razreda, a nastava će se i ove godine odvijati u dvije smjene.

-Svakako želimo jednosmjensku nastavu u našoj OŠ i činimo napore da dođe do te realizacije. Grad Đurđevac je pripremio projekte za nadogradnju OŠ i prijavit ćemo se na raspisani natječaj za osiguranje sredstava – najavio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U OŠ Đurđevac se pak sve čini da i u postojećim uvjetima, nastava bude kvalitetna. Potvrdio je to i Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnove škole Đurđevac i pri tom naglasio da se smanjenjem broja učenika u razrednim odjelima stvaraju uvjeti za kvalitetniji rad s učenicima, čime je osigurana bolja komunikacija te povratne informacije među sudionicima odgojno-obrazovnog rada.

– U svakom razrednom odjelu ima specifičnosti u odnosu na individualne karakteristike učenika te je to važan kriterij za formiranje razrednih odjela. Ključne podatke o tome dobili smo u razgovoru s roditeljima, odgajateljima iz vrtića te neposrednim uvidom pri upisu djece u prvi razred, pa je u vezi s time sastavljanje razrednih odjela bilo u domeni stručnih suradnika škole. Vjerujemo da će roditelji njihove stručne i promišljene odluke prihvatiti i da u tom smislu već pripremaju svoju djecu za iduću školsku godinu – rekao je školski pedagog Nikola Vuković i dodao da je važno da učenici iz ulica idu u iste razredne odjele, te da prijašnje druženje u vrtiću ili maloj školi nije kriterij za nastavak školovanja u osnovnoj školi.

DSC_9015