pintar skupstina

prigorski picigIN Željko Picig: Što je politička prostitucija?

Sisački biskup Vlado Košić prozvao je premijera Andreja Plenkovića zbog koalicije s HNS-om, optužujući ga da je time pokazao “neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda” i da se upustio u “političku prostituciju. Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem, da biste spasili svoju Vladu, Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda”, poručio je Košić Plenkoviću.

Predsjednik HSS-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Mađer također je županijske vijećnike HSU-a i HNS-a Željka Pintara, Božidara Štubelja, Matiju Zamljačanca i Gorana Borčića prozvao za političku prostituciju, jer su izabrani s liste SDP-a i partnera, a podržali su političke opcije okupljene oko HDZ-a.

SDP i HSS mogu biti i dodatno ljuti jer su predizborne ankete pokazivale da spomenuti vijećnici sa svojim strankama ne bi prošli izborni prag, a nagrađeni su s četiri mandata i na kraju otišli bez riječi i bez pozdrava.

O političkoj prostituciji može se govoriti i kod predsjednika križevačkog SDP-a Ivana Majdaka. Naime, svojeg dojučerašnjeg prijatelja i stranačkog kolegu Marka Katanovića nije podržao za predsjednika križevačkoga predstavničkog tijela. Nevažno je kakve su unutarstranačke razmirice postojale u SDP-u, ali to je trebalo riješiti unutar stranke, a ako to nije bilo moguće, trebalo se zahvaliti stranci i otići. Ovako je napravljeno najgore moguće pa će zauvijek ostati politička mrlja u karijeri čelnog čovjeka SDP-a u Križevcima.

Na političku prostituciju gledalo se i zbog glasovanja u Saboru saborskog zastupnika Željka Lackovića koji je od početka bio dio vladajuće većine. Prozivali su ga i ljudi i mediji da je kupljen i da se prodao zbog ministarske fotelje, a od svih priča i optužbi u ovom slučaju nije se ostvarilo ništa.

Da bi se moglo govoriti o političkoj prostituciji, ona na neki način ipak mora biti vidljiva, za razliku od prostitucije koja je uglavnom nevidljiva.

Željko Picig/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Robert Anić/Pixsell

ZAŠTO POLITIČARI ZNAJU SURAĐIVATI SAMO NA LOKALNOJ RAZINI? Žele li političari služiti općemu dobru?

Piše: Ivan Miklenić »Na Braču se ne gleda tko je iz koje stranke, nego se …

hrvatska zastava

HRVATSKA JE JOŠ UVIJEK ZAROBLJENA IZNUTRA Ivan Miklenić: Jesu li uopće moguće reforme?

Hrvatska je u 2018. godinu ušla sa snažnim obećanjem predsjednika Vlade da će to biti …