Proteklog tjedna svečanom sjednicom Gradskog vijeća Križevci koja je održana u Hrvatskom domu obilježen je 764. rođendan Križevaca.Proslavljen je i 65. rođendan križevačkoga dogradonačelnika Ivana Vuka.

Rezale su se torte, ispile boce vina, a budući da se u Križevcima od zadnjeg rođendana nije ništa napravilo što bi pokrenulo razvoj grada, u tom tonu su bili i govori, suhoparni, isprazni, bez ijedne riječi o učinjenom, a križevački čelni političari iznenadili su nazočne samo izgovorenim šalama. Šalama je pokušao opustiti atmosferu predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić, ali nije uspio.
Rekavši da je dogradonačelnik Ivan Vuk prisutan u Križevcima još od Bele IV, nasmijati okupljene uspio je župan Darko Koren, izgleda da mu u zadnje vrijeme jedino šale idu od ruke. Gradonačelnik Branko Hrg kao i većina okupljenih nije bio raspoložen za zbijanje šala, već je pozvao na zajedništvo u Križevcima.

Lijep je to potez od njega, ali znajući da s mnogim političkim akterima u gradu uopće ne razgovara, oporbene prijedloge ne sluša i ne prihvaća, poprilično otrcano djeluju te fraze. I tako su se za Dan grada umjesto realizacijske projektne hvale samo zbijale šale.
Popularnom križevačkom brku Ivanu Vuku želim ugodnu mirovinu, a Križevcima želim u budućnosti čelne ljude koji će ostati upisani po brojčanim uspjesima, po otvaranju novih tvorničkih pogona, radnih mjesta, dolasku turista, a ne po raznošenju benkica i pustim obećanjima o boljem životu, novom asfaltu, krovištu ili pak pvc prozorima.

prigorski.hr/Željko Picig