atletska staza

prigorski picigIN Željko Picig: Križevačka lista želja – prioriteta!

Novim Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi u križevačku gradsku blagajnu će se sliti oko 12 milijuna kuna više novca, nego što je to bilo prethodnih godina. Novca je više, a automatski je više i želja. U takvoj situaciji najvažnije je odrediti prioritete. Jedan od najvažnijih projekata je zasigurno aglomeracija, ali još ćemo se poprilično načekati da bi na tom projektu bila zakopana prva lopata.

Križevački kraj muku muči i s neasfaltiranim cestama i lošim asfaltiranim cestama, a proteklih tjedana nametnula se kao glavna tema problematika oko preseljenja Državnog arhiva. Svi bi htjeli arhiv i još kad ne bi bilo financijskih ulaganja, svi bi bili sretniji. O Državnom arhivu još će se puno pričati, ali i pisati.

Križevački gradski oci su na listu prioriteta ucrtali kino. Kino je lijepo vidjeti u svakom gradu i lijepo je sjediti satima i gledati filmske projekcije, ali…

Promišljajući i razgovarajući sa sugrađanima, najvažniji projekt u Križevcima ne bi trebalo biti kino, već kompleks pored križevačkih bazena.

Križevački prioritet bi trebao biti sportski kompleks s novim tribinama, sportskim prostorijama, pratećim sadržajem i novom atletskom stazom.

Križevački prioritet bi trebali biti mladi i djeca, pogotovo kad se već teži da grad sv. Marka Križevčanina bude i Grad “Prijatelj djece”.

Sjajna križevačka atletičarka Ida Šimunčić istrčala je proteklog tjedna normu za Mediteranske igre, a iza nje dolazi cijeli “arsenal” mladih talentiranih atletičarki i atletičara.

Djeci i mladima treba osigurati uvjete za trening i za sportsko napredovanje, a filmove ionako dovoljno gledaju putem malih ekrana, kompjutora, tableta ili mobitela.

Nova gradska vlast planira izgraditi atletsku stazu europskim novcem, odnosno putem prekogranične suradnje, ali kad bi do te realizacije i došlo, sporom dinamikom tog eventualnog europskog novca, križevačke sportske nade neće stazu vidjeti još godinama.

Križevčani su dali silne milijune za uređenje trgova. Vjerujem da nitko ne bi imao ništa protiv kad bi se kao najvažniji prioritet stavio novi sportski kompleks i da već najesen križevački atletičari, nogometaši, svi mali i veliki sportaši, roditelji i navijači imaju mjesto kojim bi se svi ponosili i na koji bi svi rado dolazili.

Provjerite i ovo

Foto: G. Obran

[FOTO/VIDEO] Djed Mraz iznenadio Koprivničance i poklanjao im igrače od balona

Neuobičajeni Djed Mraz jučer navečer je iznenadio Koprivničance. U središtu grada, na Zrinskom trgu, Djedica …

Foto: drava.info

‘Pokosio’ prometne stupove i završio u betonskom mostu – ozlijedio se toliko da ga policija nije mogla ni alkotestirati

Tijekom jučerašnjeg dana zbile su se tri prometne nesreće, a u jednoj je sudjelovao i …