U današnje vrijeme korumpiranih političara i sve očitije pravosudne močvare novac je sve. Na tom tragu je i novopečeni saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić nedavnom izjavom oko šefice Podravke Martine Dalić i plaća radnicima nadmašio samog sebe.

Podsjetimo, kako je prije nešto više od mjesec dana, u vrijeme kada je za čelnicu Podravke izabrana Martina Dalić, Jakšić bio jedan od njezinih najžešćih kritičara. Hrvatsku vladu je optužio za političko kadroviranje, a otrovne strelice usmjerio je i prema samom premijeru Plenkoviću.

– Jer oni koji su 70 godina stvarali tu firmu, oni o njoj ne znaju ništa, ne znaju je voditi – sarkastičan je bio Jakšić, prozvavši premijera da je na temi Podravke odlučio preuzeti model „Kaj bi ti štel biti?“

Dobar PR zlata vrijedi

Ovu njegovu izjavu prenijela je tada većina hrvatskih nacionalnih i lokalnih medija, a danas, samo mjesec i pol prije lokalnih izbora, neiskusni predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe mijenja priču i stvara lažni dojam nekakve povezanosti s vodstvom Podravke, koja u realnosti zapravo ne postoji.

– Martina Dalić me poslušala i radnicima Podravke povećat će plaće – odjeknula je ova “planirana izjava” koprivničkog gradonačelnika u intervjuu u Jutarnjem.

Takva izjava naravno sama po sebi je smiješna, jer svi bolji poznavatelji situacije u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji znaju da je utjecaj Jakšića na odluke Martine Dalić minoran.

Odnosno da malo bolje pojasnimo, gradonačelnikove zasluge za povećanje plaća radnicima iste su kao i za gradnju pruge do Mađarske, znači nikakve. No s obzirom da dobro plaćeni PR danas radi čuda, tako je i nezapaženo prošla ova nebulozna izjava prvog čovjeka Koprivnice.

Jabuka ne pada daleko od stabla

No u današnje vrijeme gdje političari nisu skloni govoriti istinu, a notorni Zdravko Mamić iz BIH provodi „reformu“ pravosuđa, ništa nas više ne može iznenaditi.

Podsjetimo, kako sličnu rabotu radi i bjelovarski gazda Dario Hrebak koji na račun poreznih obveznika pegla svoj imidž i obećanja daje šakom i kapom, pritom nepromišljeno zadužujući grad. Zbog čega onda ne bi isti model primijenio bivši nogometni sudac i Mršićev učenik koji nakon politike uvijek može u Podravku. Naravno, ako na parlamentarnim izborima dođe do smjene vlasti i tako se poslože političke kockice.

Redakcijski komentar