U prostoru Starog grada u Đurđevcu održano je svečano potpisivanje ugovora u sklopu projekta Izgradnje i rekonstrukcije vodovoda u Aglomeraciji Đurđevac. Svečanom potpisivanju nazočili su gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković, predstavnik Hrvatskih voda Leonard Sekovanić, predstavnik Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac, predstavnici izvođača građevinskih radova, predstavnik izvršitelja stručnog nadzora i direktor Komunalija d.o.o. Đurđevac Tomislav Kolarić.

Projekt je predstavio direktor Komunalija Tomislav Kolarić koji je pozdravio sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu u Đurđevac. Također se zahvalio svim djelatnicima Komunalija koji su radili na prijavi projekta i na uspješnom provođenju postupka javne nabave, svima onima koji podržavaju i sufinanciraju projekt, Hrvatskim vodama, Gradu Đurđevcu i Koprivničko-križevačkoj županiji. Istaknuo je kako su Komunalije za projekt dobile odobrena sredstva preko Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU. Ukupna vrijednosti projekta iznosi 29.945,301 kn, od kojih Kohezijski fond EU dodjeljuje 19.494,430 kn, Hrvatske vode 7.456,341 kn, a Grad Đurđevac i Komunalije osiguravaju 2.994,530 kn.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Željko Lacković koji je istaknuo da se na ovom području nalazi najkvalitetnija pitka voda u Republici Hrvatskoj i da su planovi i projekti usmjereni ne samo na razvoj vodoopskrbne mreže na području grada, već i prema razvoju ukupnih potencijala koje grad ima. Naglasio je da će se ovim projektom omogućiti kontinuirana i bolja opskrba vodom grada i okolnih devet jedinica lokalne samouprave, te da su ovakvi projekti usmjereni prije svega na dobrobit građana. Poželio je da u budućnosti bude još ovakvih projekata koji će biti financirani sredstvima iz EU Fondova i istaknuo je da će se realizacijom ovog projekta otvoriti nova radna mjesta i stvoriti novi optimizam koji će doprinijeti rješavanju niza drugih potreba kako bi se zadržalo stanovništvo na ovom području.

Za izvođača radova za Grupu I – Izgradnja glavnog dovodnog vodoopskrbnog cjevovoda u Đurđevcu izabran je kao vodeći član zajednice Gradex&co d.o.o. Zabok, i član zajednice GEO-BT d.o.o. Zabok, a vrijednost ugovora je 6.465.465 kn bez PDV-a.

djurdjevac
Za izvođača radova za Grupu II – Izgradnja magistralnog cjevovoda vodocrpilište Đurđevac –Virje i tlačno gravitacijskog cjevovoda vodocrpilište Đurđevac – VS Čepelovac izabran je kao vodeći član zajednice Bistra d.o.o. Đurđevac, članovi zajednice Brana d.o.o. Virovitica i Komunalne usluge Đurđevac d.o.o., a vrijednost ugovora je 11.399.205 kn bez PDV-a.
Izvođač radova za Grupu III – Izgradnja zamjenskih građevina dijela vodoopskrbne mreže u gradu Đurđevcu, naselju Budrovac i rekonstrukcija vodovoda u ulici Grgura Karlovčana kao vodeći član zajednice je Bistra d.o.o. Đurđevac, kao članovi zajednice Brana d.o.o. Virovitica i Komunalne usluge Đurđevac d.o.o., a vrijednost ugovora je 3.747.471 kn bez PDV-a.
Izvršitelj usluge građevinskog nadzora nad svim radovima je Sedra Consulting d.o.o. Zagreb, a vrijednost ugovora je 432.000 kn.

prigorski.hr