POTOP HSS-A U MALOJ OPĆINI Stranka Kreše Beljaka izgubila vlast u još jednoj općini, a i gradonačelnik Dugog Sela ima razlog za zabrinutost

7. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Kolumne POTOP HSS-A U MALOJ OPĆINI Stranka Kreše Beljaka izgubila vlast u još jednoj općini, a i gradonačelnik Dugog Sela ima razlog za zabrinutost


Nakon što je u nedjelju aktualni predsjednik Općinskog vijeća i kandidat HDZ/HSU-a Tihomir Đuras odnio uvjerljivu pobjedu i osvojio mandat na prijevremenim izborima za načelnika Općine Brckovljani, završila je dugogodišnja era vladanja HSS-a.

Ovaj gubitak izbora HSS-ovog kandidata Emila Šareca Nemeca koji je osvojio mizerna 182 glasa, nasuprot HDZ-ovom Đurasu koji je dobio čak 930 glasa, odnosno nešto više od 52 posto, samo je nastavak loših izborih rezultata stranke pod vodstvom Kreše Beljaka.

Nakon katastrofalnih rezultata HSS-a na parlamentarnim izborima i prijevremenih izbora u ovoj nekad jakoj i cijenjenoj stranci, HSS očito počinje nizati poraze i na lokalnoj razini.

Prema nekim analizama HSS tek očekuju teška vremena nakon lokalnih izbora u svibnju iduće godine, gdje bi HSS mogao izgubiti sve što se izgubiti može i pasti na razinu primjerice današnjeg HSLS-a koji bi vjerojatno nestao nakon ovih parlamentarnih izbora da nije bilo predizborne trgovine HDZ-a i bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka.

Uz loš izborni rezultat HSS-a gubitaš je i kandidat stranke Fokus Krešimir Kralj, koji je osvojio 241 glas, a kojeg je javno podržao njegov stranački kolega i dugoselski gradonačelnik Nenad Panian.

Neuspjeh kandidata stranke FOKUS simbolično označava i polagani gubitak političke moći Nenada Paniana koji planira na lokalnim izborima ići po svoj drugi mandat.

Podsjetimo, Panian je na srpanjskim parlamentarnim izborima preferencijalno osvojio samo 224 glasa.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments