Košarkaši zagrebačkoga Dinama poraženi su u pripremnoj utakmici u Veneciji od Umane Reyer Venezie s 62-94.

Momčad Nevena Spahije, četvrtoplasirana u talijanskom prvenstvu, odnijela je uvjerljivu pobjedu pred 2500 gledatelja, a košarkaši Dinama uoči nove sezone osjetili su fizički jaču i puno bržu košarku.

Najviše koševa u redovima zagrebačke momčadi postigli su Ivan Novačić (18 poena), Ivan Vučić (16) i Filip Kraljević (12).

“Fenomenalna škola za našu momčad. Doživljaj ovakve utakmice protiv takvog protivnika je nešto što možemo samo priželjkivati i nadati se što više ovakvih lekcija kroz koje, ne samo igrači, već i naš cijeli stožer napreduje. Bez obzira na rezultat ovo je bio lijep doživljaj i jako sam zadovoljan. U početku nam je trebalo vremena da se naviknemo na takav agresivan način igre koji oni njeguju, njihova moćna tijela ulaze čvrsto u te blokove i to je nešto s čim se ne srećeš u našoj ligi. Da imamo više ovakvih utakmica, to bi još bolje izgledalo”, kazao je trener Dinama Milan Ličina.

Neven Spahija bio je u posebnoj situaciji, ali priznaje da se trudio istodobno pratiti i svoju momčad koju trenira, ali i svoju drugu momčad obzirom da je i potpredsjednik Dinama.

“Jako sam sretan što smo uspjeli organizacijski u realizaciji ove utakmice, jer ipak je bilo puno ljudi u dvorani. Mislim da je košarka koja se mogla vidjeti bila sasvim zadovoljavajuća za dva tjedna priprema koliko su tek prošle i jedna i druga momčad. Očita je kvaliteta Venecije, makar je rezultat bio zaista u drugom planu, bar meni osobno. Što se tiče Dinama, evo reći ću da sam jako zadovoljan kako je to izgledalo, jako dobro i jako ozbiljno. Ovo je jedini način da Dinamo napreduje. Košarka koja se igra pet na pet hodajući s jedne na drugu stranu je odavno umrla. Ovo put kojim Dinamo mora ići”, kazao je Spahija nakon utakmice.

Dinamo nastavlja svoje pripreme u Zagrebu gdje ih čeka još nekoliko prijateljskih test utakmica uoči prvog kola protiv momčadi Škrljeva, a od ovog tjedna treninge počinje voditi novi trener momčadi Josip Sesar. Podsjetimo, Sesar je uzeo kratak odmor nakon uspješne ljetne epizode kao izbornik Hrvatske.