Predsjednik vijeća Općine Kalnik Božidar Kovačić sazvao je 15. sjednicu vijeća koja se održala u nedjelju 10. svibnja  2015. u prostorijama Općine Kalnik.
Za sjednicu je predložen i prihvaćen dnevni red:
1. Donošenje Odluke o Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Općine Kalnik;
2. Donošenje Odluke o bratimljenju Grada Šopron iz Mađarske i Općine Kalnik;
3. Donošenje Oduke o bratimljenju Grada Varaždinske Toplice i Općine Kalnik;
4. Donošenje Odluke o bratimljenju Grada Złotoryja  u Poljskoj i Općine Kalnik;
5. Donošenje Odluke o datumu održavanja izbora za članove vijeća mjesnih odbora Općine Kalnik;
6. Donošenje Odluke o osnivanju  trgovačkog društva  Life d.o.o. Kalnik;
7. Donošenje Odluke o odobrenju pokretanja projekta izgradnje spomen obilježja Domovinskog rata na području Općine Kalnik;
8. Pitanja i prijedlozi.
Rasprave su bile duge i iscrpne, a  pod prvom točkom dnevnog reda vijećnici su raspravljali o izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Kalnik. Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer rekao je kako u općini treba pokrenuti nova građevinska područja, jer se samo na taj način može pokrenuti gospodarstvo, naravno i nova zapošljavanja. „U prostornom planu predviđena je industrijska zona u kojoj bi trebao zaživjeti projekt pod nazivom Novi Kalnik“, istaknuo je Kešer.
U žustroj raspravi o izmjenama i dopunama Prostornog plana sudjelovala je vijećnica HDZ-a Zdenka Pugar. „Tražim od načelnika pojašnjenje članaka i na što se ti članci odnose“, naglasila je Zdenka Pugar. Studiju ste imali u rukama, ali može vam se dostaviti i elektronskom poštom, odgovorio je Kešer. Želja nam je formirati novo naselje „Novi Kalnik“, ponovio je Kešer.
Na sjednicu vijeća pozvan je i križevački poduzetnik Ivan Novosel koji se na zamolbu predsjednika vijeća Kovačića obratio vijećnicima. „Ako se sve dobro posloži u roku od godinu dana izgradit ćemo gospodarski objekt i zaposliti ljude u području medicinskog turizma“, naglasio je Novosel.
Nakon rasprave i obrazloženja zainteresiranog investitora donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Kalnik usvojeno je jednoglasno.
prigorski.hr