Snimanje druge sezone serije “Crno-bijeli svijet” Gorana Kulenovića, s dvanaest novih epizoda čija se radnja odvija tijekom 1981. i 1982. godine, počinje 13. veljače u zagrebačkom hotelu Palace.

 I u novoj sezoni u središtu su novinar Voljen Kipčić Kipo (Filip Riđički) i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela Žungul (Slavko Sobin), koji tragaju za dobrim provodom i temama ne bi li se iz studentskoga novinarstva prebacili u više profesionalne sfere te počeli raditi za “Start” i “Danas”.

 Pratit će se i događanja u obiteljima Kipovih roditelja te mlađa generacija – Una uz studij glume i dalje želi rockersku karijeru, a Žac proživljava prvu ljubavnu romansu s razrednom kolegicom, najavila je Hrvatska radiotelevizija, za koju tu popularnu dramsku seriju s humorističnim elementima snima zagrebačka produkcijska kuća Interfilm.

 U srednjim i manjim ulogama pojavit će se i novi likovi, od Jagodina oca Veljka te njezina ‘švalera’ iz studentskih dana Mitra, preko ekipe iz “Vjesnikovih” izdanja i Unina studentskoga okružja do poznatih imena tadašnjega kulturnog i estradnog života.

 Autor serije, scenarist i redatelj Goran Kulenović rekao je kako je u novoj sezoni, ovaj put uz pomoć pisca Renata Baretića, više pažnje posvetio odnosima među glavnim likovima te njihovim životnim problemima.

 “Pretpostavljam da će publika, sad kad je već upoznala i zavoljela naše glavne junake, s još većim veseljem i zanimanjem pratiti što se s njima događa u drugoj polovini 1981., te prvoj polovini 1982. godine”, izjavio je uoči početka snimanja.

 Očekuje da će snimanje biti zahtjevno, s obzirom da se “u vrlo brzom tempu mora realizirati oko 500 minuta kvalitetnoga dramskog programa s više od 150 glumačkih uloga, u brojnim stvarnim objektima i gradskim lokacijama koje treba prilagoditi vremenu događanja, sve to imajući na umu ljestvicu kvalitete koju smo u prvoj sezoni serije postavili visoko, što su na naše zadovoljstvo prepoznali i kritika i publika”.

 Zagreb je ponovno jedan od glavnih likova, sudionici tog vremena prepoznat će ključne točke ondašnjih zbivanja, generacijska okupljališta, novinske redakcije, koncertne prostore, ulice i pojedine kvartove. Priča će se dijelom odvijati i u drugim sredinama, primjerice u vojarni na nemirnom Kosovu, motelu na trasi Ladina maturalca ili brigadirskom naselju na omladinskim radnim akcijama.

 Neizostavna dramaturška sastavnica serije je autentična rock i pop glazba s početka osamdesetih, od Filma, Haustora i Idola do Aerodroma i Novih fosila.

 Glavne uloge tumače još Jelena Miholjević (Ksenija), Franjo Kuhar (Dominik), Sreten Mokrović (Jura), Anica Dobra (Jagoda), Karlo Maloča (Žac), Kaja Šišmanović (Una), Elizabeta Kukić (Dunja) i Sara Stanić (Marina).

 Uz niz glumaca iz prve sezone “Crno-bijelog svijeta ” pojavlju se i neki novi, poput Nikše Butijera, Enesa Vejzovića, Silvija Vovka, Gorana Grgića, Nere Stipičević, Vladimira Posavca Tušeka, Ive Babić i drugih.

 Direktor fotografije je Mario Sablić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, za originalnu glazbu odgovoran je Dubravko Robić.

 Masku nadgleda Slavica Šnur, scenograf je Mario Ivezić, izvršna producentica Maja Vukić, producent Ivan Maloča a urednik serije Hrvoje Ivanković.

Serija će se najvjerojatnije početi prikazivati u programu Hrvatske radiotelevizije do kraja godine.

hina

fah