🎦 Počeo jedan od naslasnijih festivala u Zagrebu; popularni Burgerfest!

2. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Gastro kutak 🎦 Počeo jedan od naslasnijih festivala u Zagrebu; popularni Burgerfest!

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL


Tijekom četiri godine posjetitelji Zagreb Burger Festivala imali su priliku probati nekoliko stotina burgera, a tradicija se nastavlja i ove godine.

Obilježava se peti rođendan Festivala od 2. do 13. rujna na već poznatoj zagrebačkoj adresi – Strossmayerovom trgu, gdje se očekuje posjetitelje da s guštom zagrizu jednu ili više sočnih kombinacija i razmaze svoje okusne pupoljke.

Zbog ovogodišnje specifične situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine).

Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.

 

Što je novo na burgerskoj sceni, koje je sastojke moguće kombinirati i zašto je burger neupitan kralj street fooda otkrit će posjetitelji jedanaestodnevnog dinamičnog gastro događanja, pojačanog odličnim glazbenim ritmovima i beatovima.

Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će nam Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ’i.

U sedamnaest ugostiteljskih objekata moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mihelja, Marka Palfija, Gorana Niševića i Marina Medaka te cocktail majstora Marina Nekića i Adriana Nejašmića. Ljubitelje slatkih okusa razveselit će slastice Roberta Hromalića, a sa slano slatkim okusima odlično se sljubljuju Staropramen pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi.

Pripremljeno je i jedno plesno iznenađenje: omiljeni zagrebački Francuz, Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij i naučiti vas osnovne plesne korake popularnog line dance-a ili salse.