Premijer Andrej Planković u srijedu je u Saboru, predstavljajući Ivana Paladinu kao kandidata za novog ministra graditeljstva i prostornog uređenja, poručio da bi on svojim iskustvom i entuzijazmom trebao dati koristan doprinos radu Vlade.

“Vladi treba čovjek koji ima iskustva u građevinskom sektoru, upravljanju projektima, u domeni nekretnina te menadžerskog i poduzetničkog iskustava kako bi se dinamizirali procesi”, kazao je Plenković na zajedničkoj sjednici odbora za graditeljstvo te za gospodarstvo.

Napomenuo je da je Paladina rođen 1983., završio je ekonomiju i specijalistički poslijediplomski studij iz organizacije i menadžmenta, bio je savjetnik Uprave Hrvatske poštanske banke, prije toga predsjednik instituta IGH, radio je u nekoliko kompanija, imao kontakte s brojnim investitorima u građevinskom i sektoru ulaganja.

Premijer je istaknuo da resor graditeljstva ima tri osobito važna segmenta – ubrzati obnovu te procese donošenja raznih građevinskih dozvola i drugih dokumenata kako bi potaknuo investicijski ciklus, kao i stavljanje državne imovine u funkciju.

“Jedna od zadaća novom ministra biti će ubrzati te aktivnosti”, kazao je Plenković i dodao kako su tu i druge zakonodavne aktivnosti, energetska učinkovitost i stambena politika.

“Paladina bi svojim ovlastima, iskustvom, entuzijazmom i dinamikom rada trebao dati kvalitetan i koristan doprinos radu Vlade”, naglasio je u uvodnom predstavljanju Paladina kao kandidata za ministra.