Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu vezano za istragu o padu bespilotne letjelice, koja se srušila u Zagrebu prije gotovo dva tjedna, kako je utvrđeno da je letjelica bila naoružana.

Istraga traje, važno je da sva ova vještačenja koja provode stručne službe, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo obrane budu dovršena i precizna, rekao je Plenković uvodno na sjednici Vlade.

>>Balističkim vještačenjem utvrđeno što je točno bio dron, Odvjetništvo: ‘O tragovima eksploziva još se ne može donijeti konačni zaključak’

Ono što je u ovom trenutku potvrdio DORH jest da je na toj besposadnoj letjelici umjesto one izvorne izviđačke namjere bila postavljena jedna vrsta avio-bombe i da je ta letjelica bila naoružana.

Sve ostale detalje ćemo čuti u sljedećim danima kada se kompletira istraga, poručio je premijer.

Između ostalog, premijer je podsjetio kako je jučer obilježena druga godišnjica potresa u Zagrebu te smo se prisjetili velikog razaranja grada i građana koji su stradali.

“Na nama je da ubrzamo sve procese koji se odnose na obnovu. Sredstva su tu, rezervirana su i zadaća je i novog ministra Paladina, Fonda za obnovu i svih drugih resora da ubrzaju sve procese kako bismo što prije omogućili onima koji još uvijek nisu u svojim domovima da dostojanstveno žive svoj život”, rekao je Plenković.